A nastalo dlouho očekávané JARO i na Kavčí Skále

24. 4. 2013

Zdravíme tímto všechny naše příznivce i pomáhající.

Nově jsme zahájili spolupráci se ZŠ u Říčanského lesa (Mgr. Petrásková). Děti nám pomohly s výrobky na Krajskou výstavu v Praze a zdá se, že i jim se u nás líbilo (2. ročník I. stupně). Další společné pracování tradičně pokračuje s předškoláky ze Čtyřlístku. Cestu k nám si na jaře našla i skupinka děvčat (7.–9. ročník) z I. ZŠ Masarykovo náměstí s paní uč. Prchalovou a Nejedlou. Děkujeme všem za pomoc při tvoření výrobků na pražskou výstavu. Kdo se někdy účastnil, dobře ví, kolik trpělivosti, práce i úsilí je zde vloženo. Výsledkem je úspěch, radost a vědomí toho, že mezi mládím a stářím může vládnout shoda a porozumění.

Snahou o představení našeho Domova je také již 2. ročník Setkání rodin našich seniorů.

Naši obyvatelé přijali pozvání do DPS Senior a účastnili se Sportovního dne, zažili taneční vystoupení tanečního klubu FUEGO (Jitka Macháčková, Petr Jeřábek + junioři – Eliška Chládková, Tomáš Holík) přímo v prostorách našeho zařízení. Opravdu nevšední zážitek.

Stali jsme se také součástí přednáškového Národního týdne trénování paměti.

E. Erlichová s dětským sborem nám zpříjemnila dubnové odpoledne i s ukázkou stepu.

Blíží se Svátek matek a s ním i tradiční koncert ZUŠ, budeme též opékat buřtíky venku, snad už počasí zůstane vlídné.

Příchod jarních měsíců a období dlouhé zimy nám připomnělo, že zase budeme využívat okolní cesty a chodníky k vycházkám i s vozíky obyvatel. Nerovnosti chodníků, rozpraskaný asfalt však mohou vést i k úrazům.

Stav chodníku od křižovatky ul. Jasmínové a ul. M. Pujmanové je žalostný a chtěli bychom věřit slovům zastupitelů města Říčan v možnou nápravu, jak slíbili. Vyvrknutý kotník naší kolegyně mluví za vše, a chceme se přece na sluníčku pohybovat bezpečně.

Všem čtenářům přejeme hezké dny a koncem léta v Kurýru na shledanou. Jsme rádi, že o nás víte a rádi nás navštěvujete.

 

Eva Kubínová

aktivizační pracovnice

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena