Badminton už i v Říčanech!

24. 9. 2013

Přinášíme dobrou zprávu pro všechny sportovce a milovníky badmintonu z Říčan a okolí. Ve spolupráci s nově otevíraným Centrem Na Fialce a pod záštitou města Říčany pořádá nově vzniklý Badmintonový Klub Říčany exibici badmintonu světové úrovně – zápas desetinásobného mistra republiky ve dvouhře Jana Frὅhlicha. Honza se stává tváří badmintonu v Říčanech a utká se s bývalou světovou sedmičkou, Dickym Palayamou (Nizozemsko). Zároveň vznikla dohoda i s firmou Yonex, která se prostřednictvím zástupce pro ČR Ondřeje Lubase podílí na přípravě exhibice a bude BK v Říčanech podporovat i během sezony.

Exhibice se uskuteční v Centru Na Fialce ve středu 25. září od 18.00 a její součástí bude i vystoupení děvčat z Taneční školy manželů Boháčkových TWIST. Jirka Boháček se společně s Janou Honnerovou ujmou moderování celé exhibice. Pro diváky je vedle tomboly připravena i možnost zahrát si pár úderů s Honzou a Dickym a uvidí i ukázku párových disciplín – mužské čtyřhry a smíšené čtyřhry. Zároveň připravujeme i krátké rozhovory s účastníky letošního mistrovství světa v badmintonu, které se konalo v Číně a kterého se zúčastnil jak Honza jako hráč, tak i Dicky v roli kouče našeho dalšího reprezentanta Petra Koukala.

Badmintonový Klub Říčany zahájí svoji činnost od září v nových prostorách CNF a zaměří se především na výchovu mládeže. Nábor dětí (1. až 4. třída) se uskuteční během září, a to každé úterý od 14.00 do 16.00 hodin v CNF. Pravidelné tréninky jsou zatím plánovány na úterý od 15.00 do 16.00, v případě zájmu dětí i ve čtvrtek od 14.00 do 15.00. Tyto hodiny jsou již v plánu CNF vyhrazeny badmintonu. Případní zájemci se mohou již teď hlásit prostřednictvím emailu: hajdu@primabuilding.cz nebo telefonicky na 739 365 205.

Součástí oddílu bude i hraní dospělých, a to každou středu od 19.00 do 22.00. Vítáni jsou především hráči se zkušenostmi, jak se sportovním, tak i rekreačním badmintonem.

Během týdne vyhradilo CNF i hodiny pro komerční badminton, které můžete využít buď na hraní pro zábavu, případně po dohodě i s profesionálními trenéry.

Badminton si může každý vyzkoušet i během Týdne sportu, a to od XX. 9. K dispozici budou zkušení trenéři badmintonu – Markéta Osičková (Trenér roku 2012) a Tomáš Hajdu (dlouholetý člen badmintonového oddílu Astra Praha). Pro případné zájemce doporučujeme k návštěvě stránky Centra Na Fialce (www.nafialce.cz), Českého badmintonového svazu (www.czechbadminton.cz), Honzy (www.janfrohlich.cz) a firmy Yonex (www.yonex.cz).

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena