Bambinárium

1. 2. 2019

Nový rok 2019

Hurá, jsme opět uvnitř zbrusu nového roku, tentokrát 2019. Tak ještě jednou: hodně štěstí a zdaru vám všem! 

V měsíci lednu jsme v naší mateřské škole zprostředkovali rodičům nových malých zájemců den otevřených dveří. Ten, kdo při takové zdánlivě obyčejné činnosti, jakou je otevírání dveří, pociťuje něco jako zvědavost nebo vzrušení, nepochybně a přirozeně má ještě někde v sobě schovanou duši dítěte. Je jedno, jestli jsou to dveře od neznámého domu nebo od sklepa, od vlaku či vrata od stodoly o prázdninách u babičky na venkově. Jakési očekávání v nás může vzbudit i odemykání dveří u vlastního příbytku, kde to přece důvěrně známe!  Naše děti nám pak znovu připomínají to, co v nás stále někde dříme. Zažívají to poprvé a velmi intenzívně - vstup do nových dveří, dveří od školky.  

My všichni. kteří jsme již uvnitř, můžeme udělat hodně pro to, aby se jejich očekávání proměnilo v příjemnou skutečnost, svět, kde se budou cítit dobře a kde bude výborně postaráno o vše tak, jak je potřeba.

Jsme teď v Bambináriu za polovinou školního roku, v toku nového proudu dní plných pestrého povídání v češtině i angličtině, pohybu, básniček, zpívání, výtvarného tvoření, bruslení, divadelních představení ve školce, výprav za poznáním skutečného světa kolem nás (orientace při pobytu v přírodě, ve městě, v dopravě, v obchodě, v divadle, restauraci, úřadě, návštěv zajímavých galerií a výletů do blízkého i vzdálenějšího okolí). Těšíme se na druhé pololetí a také na nové děti, které se k nám připojí.

A pokud budete chtít i vy zakusit to kouzlo otevírání nových dveří, přijďte k nám nahlédnout, stále ještě máme místo pro další děti. Srdečně vás zveme. 

Pozvánky na dny otevřených dveří najdete na našich stránkách

www.bambinarium.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena