Barevný podzim v SOFII

1. 11. 2013

Ani jsme se nenadáli a dva měsíce nového školního roku jsou už za námi.

Za tu dobu děti poznaly všechny své spolužáky jak v mateřské, tak i v základní škole. Znají již pravidla, jak to ve škole chodí, poznávají také okolí na častých procházkách. V mateřské škole máme dvě smíšené třídy a 4 paní učitelky, které se věnují dětem ze 7 zemí, mluvících více než 5 jazyky. V základní škole k našim loňským prvňáčkům přibyli letošní „noví prvňáčci“ a již pracujeme ve věkově smíšené třídě školáků, které cestou poznání provází paní učitelka Květa a Martina.

Za dva měsíce jsme už stihli několik výletů nejen v okolí naší školky. Velkým dobrodružstvím pro nás byl výlet vlakem do Světic, odkud jsme se zpátky do školky vydali pěšky. Nejdelší výlet nás čekal v polovině října. Vydali jsme se do Prahy do Divadla Spejbla a Hurvínka, abychom se náramně pobavili při představení Hurvínkův popletený víkend.

Začaly už i všechny zájmové kroužky. Školáčci i školáci tak mohou u nás navštěvovat kroužky jógy pod vedením pana Skaly z Dojo Na Cestě v Říčanech, rytmické a pohybové výchovy, zobcové flétny, keramiky, šachů a ručních prací. S dětmi jednou týdně aktivně pracuje paní logopedka i paní učitelka angličtiny. Velkou a radostnou novinkou tohoto školního roku je plavání v bazénu Na Fialce.

Nezapomínáme však ani na zábavu v jednotlivých třídách. Velkým tématem je v současné době PODZIM, zpíváme tematické písničky, hrajeme si s podzimními básničkami, sbíráme aktuální plodiny a vyrábíme z nich výrobky, které zdobí třídy i prostředí kolem nás.

Zahájili jsme také loňský školní rok oblíbené páteční hrací dopoledne, kam mohou přijít maminky s dětmi od 2 let užít si společný čas v prostředí vybaveném montessori pomůckami a aktivitami vhodnými pro 2leté a starší děti. Více informací najdete na našich stránkách www.ms-sofie.cz.

Srdečně zveme rodiče a děti budoucích prvňáčků na den otevřených dveří ZŠ Sofie, který proběhne dne 10. prosince 2013 od 15 hod.

Krásné podzimní dny za celý tým SOFIE přeje Olga Matláková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena