Bohatý život v Říčanech

31. 5. 2019

Jiří Kozák, zastupitel (ODS)

Když se podíváte na mapu Prahy a středních Čech, zjistíte, že je málo míst, jako jsou Říčany. Jsme v bezprostřední blízkosti Prahy, což zajišťuje našemu městu veškerý komfort blízkosti služeb, možností zaměstnání i obchodu. Zároveň se však Říčanům vyhýbají bolesti klasického pražského satelitu, jakými jsou osud noclehárny či nedostatek společenského života.

Právě naopak, Říčany žijí bohatým kulturním, společenským a sportovním životem. Nejsou to zastupitelé či vedení města, kdo tvoří tento život. Ano, můžeme svým hlasováním finančně podpořit některé akce. Ale je to primárně aktivita všech obyvatel Říčan, kteří se podílejí na organizaci akcí, sportovních utkání, kulturních událostí, dětských dnů či programů pro seniory.

Celá naše rodina se těší každý rok na tradiční akce, jako jsou například pálení čarodějnic, běh kolem Olivovny, Po-po-les, jazzový konec léta či třeba recitování koled našich dětí během adventu. Dlouhá léta jsem byl členem grantové komise, takže dobře vím, že akcí je tolik, že si vybere každý. Za každou z nich je práce mnoha dobrovolníků pracujících ve volném čase, ať už na přípravě akcí, nebo týden co týden ve spolcích, kroužcích a zájmových organizací. Díky za tuhle aktivitu, která život v Říčanech dělá bohatým. Není to samozřejmost a spousta měst nám to může závidět.

Přiznám se, že jednou za rok mi množství akcí v Říčanech dělá problémy. Je to vždy na jaře, když plánujeme termín našeho tradičního Hafana a hledáme volný den. Letos jsme vybrali neděli 23. června odpoledne. Chci vás tedy pozvat od čtyř hodin na Marvánek. Na programu je jako každý rok soutěž pejsků, které se může účastnit i váš mazlíček, ukázky psích dovedností a další program. Přítomni budeme všichni zastupitelé města za ODS i předseda OV Kuří a rádi si vyslechneme vaše připomínky či náměty.

Přijďte s námi strávit pohodové odpoledne při již 13. ročníku Říčanského hafana. Těším se na setkání.

Jiří Kozák, zastupitel (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena