Bronz z Junior Davis CUPu ČR, mistři Středočeského kraje

1. 2. 2019

Na úspěšnou tradici říčanského tenisu navázali v prosinci bratři Max a Jan Fröhlichovi (TK Radošovice). Jako nejlépe umístění hráči Středočeského tenisového žebříčku ve svém ročníku získali nominaci Středočeského kraje v soutěži mladších žáků na Junior Davis CUPu České republiky.

Tato prestižní soutěž se tradičně konala v Pelhřimově a sešlo se na ní osm nejlepších tříčlenných týmů republiky. Hrálo se systémem dvě dvouhry a jedna čtyřhra, tedy celkem tři zápasy, na rozdíl od pěti zápasů klasického Davis CUPu.

I přes celkově nepříznivý los do 1. kola, kluci porazili tým Severočechů a potvrdili tak své nasazení v soutěži. Další den nastoupili tedy v semifinále proti nejsilnějšímu týmu jižní Moravy (budoucí celkový vítěz). Ten disponuje třemi nejlépe postavenými hráči v ČR (TK Prostějov) a byl jasným favoritem celé soutěže. Ačkoliv se Maxík s Honzíkem snažili bojovat s nasazením, projevila se kvalitní příprava mladých Prostějovských hvězd, úderová bezchybnost a převaha v zakončení rozhodujících míčů. Středočechy tedy již čekal poslední zápas, boj o bronz.

V něm nastoupili poslední hrací den proti východočechům a zápas se povedlo dotáhnout do vítězného konce již po dvouhrách a získat tak pro Středočeský kraj a Říčany vytoužené medaile.

V lednu se konal i Středočeský přebor mladších žáků, kde kluci úspěšně obhájili nominaci.

Ve finále zvítězil Max a stal se mistrem Středočeského kraje. Oba finalisté postupují na MČR jednotlivců a zdárně obhájili i titul mistra Středočeského kraje ve čtyřhře. V létě budou kluci ještě reprezentovat Středočeský kraj v týmové soutěži na Letní olympiádě dětí a mládeže, tak jim držme palce.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena