Cesta integrace

27. 10. 2017

Podzim ve znamení akcí pro děti a veřejnost

Bezpečně na kole

V rámci Evropského týdne mobility pořádala Cesta integrace, o.p.s. 21.9.2017 již 6. ročník preventivní akce Bezpečně na kole. Cílem bylo, aby se děti hravou formou seznámily se základními dopravními předpisy a značkami a upozornit děti na nebezpečí kamionové dopravy. Do spolupráce se zapojila přepravní společnost PPL CZ, s.r.o., která poskytla preventivní materiál, odměny pro děti a kamion, který byl přistaven po celou dobu akce. Dalšími partnery byla Městská policie Říčany, která zajistila bezpečný prostor pro konání akce, a také páni policisté lektorovali a upozorňovali děti na rizika, která kamion na silnici nese. Pracovníci Cesty integrace pro děti připravili soutěže s dopravní tematikou. Celou akci finančně podpořilo město Říčany. Na akci se také podílel BESIP – Ministerstvo dopravy ČR, který poskytl finanční částku na realizaci a ceny do soutěží. Pozvánku přijaly dvě základní školy z Říčan (ZŠ Bezručova a ZŠ U Říčanského lesa), které akci navštívily se svými třetími ročníky. Celkem přišlo 7 tříd, cca 180 žáků.  Žáci procházeli jednotlivá stanoviště, kde se soutěžní formou dozvěděli informace o povinné výbavě kola, křižovatkách, dopravních značkách, správném pohybu na silnici a mohli si také vyzkoušet slalom na koloběžce. Jedním ze stanovišť byla i prohlídka a informace o kamionu - děti se zde dozvěděly například i to, že ne vždy jsou pro řidiče kamionu viditelnými (tzv. mrtvá zóna) a proto si musejí dávat, při pohybu v jeho blízkosti, mnohem větší pozor, nebo brzdné dráhy kamionu, apod. Žáci si také tipovali, kolik dětí se vejde do nákladového prostoru. Nejlepší tip byl oceněn modelem kamionu a také možností posadit se za volant do opravdového kamionu a zatroubit všem na odchod.  Děkujeme všem partnerům a spolupracovníkům akce.

Markéta Hubínková,

Cesta integrace, o.p.s.

 

Sport, zábava, relax na Street food festivalu s Cestou integrace

 

Stolní fotbal, streetball, výroba kreativních placek s motivem, bubliny pro nejmenší, lampióny, ale také oslava 10- ti let Občanské poradny v Říčanech, taková byla zóna s Cestou integrace na Street food festivalu v Říčanech.

 

Další ročník akce na „školňáku“ s Klubem Cesta

Na školním hřišti 1. ZŠ proběhla akce pro děti a mládež. Workhshop cool-dj-school s možností zahrát si na "gramce" a vyzkoušet si skreče a jiné srandy. Proběhl také turnaj ve stolním fotbálku pro družiny  a další návštěvníky v " jedničkách" o obr pohár z „Kádvojky“ i další odměny.  Děkujeme I.ZŠ za zapůjčení hřiště, Zdeňku Kaškovi s DJ Bicovi za spolupráci. I přes proměnlivé počasí si přítomní akci užili.

Matúš Žák,

Klub Cesta

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena