Cesta integrace, o.p.s.

31. 3. 2017

Občanská poradna nejenom v číslech, Tajní agenti, aneb příměstský tábor s Cestou integrace, program klubu na duben

Občanská poradna nejenom v číslech

Občanská poradna Říčany funguje již 10. rokem v Říčanech! Jedná se o místo nestranné, nezávislé, důvěrné a bezplatné sociálně právní pomoci. Poskytujeme odborné rady, informace a pomoc lidem, kteří se dostali do krizové či nepříznivé sociální situace nebo jim hrozí. Neznají svá práva a povinnosti, dostupné a návazné služby či nejsou schopni vyjádřit své potřeby a hájit své oprávněné zájmy. V rámci OP Říčany nabízíme odborné sociální a právní poradenství především v oblastech rodinného práva, pracovního práva, občanského práva, sociálního systému, ochrany spotřebitele a finančních záležitostí. Další velkou oblastí je tématika domácího násilí a trestné činnosti. Sídlíme přímo na říčanském náměstí – Masarykovo nám. 6 – 1. patro. Provozní doba – pondělí a středa vždy od 9 – 12, 13 – 17 hodin. Poradenství pak nabízíme i ve čtvrtek odpoledne, ale pouze pro objednané klienty.

V roce 2016 navštívilo poradnu 231 klientů ve 326 individuálních konzultací (opakované návštěvy OP). V 62% se jednalo o ženy. Nejvíce zastoupenou skupinou pak byly osoby nad 60 let a ve věkové kategorii 27 – 40 let. Nejčastěji řešená témata jsou: rodina  - řízení ve věcech péče o nezletilé, rozvod a vypořádání společného jmění manželů, dále pak  majetkoprávních vztahů – smlouvy, pomoc při řešení sousedských problémů, podílového spoluvlastnictví, právního systému a ochrany, oblasti finančních záležitostí – dluhy, oddlužení, exekuce, trestné činnosti a násilí v rodině, apod.

Kontakt pro objednání: 312 315 284, obcanskaporadna@cestaintegrace.cz

 

Tajní agenti, aneb příměstský tábor s Cestou integrace

Léto se blíží a kdo hledáte akční příměstský tábor pro děti, pojďte se s námi zapojit do výcvikového tábora tajných agentů FBI a během týdne plnit tajné mise – vojenské, humanitní, diplomatické… více prozradit nemůžeme, PŘÍSNĚ TAJNÉ! Těšte se! Výlety, koupání, hry a dobrodružství J

Termíny: 17. – 21. červenec, 14. – 18. srpen 2017. Vždy od 8:30 do 17:00 hodin, Klub Cesta. Více informací na www.cestaintegrace.cz. Cena tábora 500 Kč pro sociálně znevýhodněné rodiny, 1500 Kč pro ostatní.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena