Cesta integrace, o.p.s.

2. 6. 2017

Centrum primární prevence, Příměstský tábor pro děti – Tajní agenti – výcvikové středisko FBI, Program klubu na červen

Centrum primární prevence

Cesta integrace, o. p. s. nezahálí a pro děti školou povinné má spoustu akcí, které se konají nejenom ve škole, ale i na dopravním hřišti, náměstí,… Co jsme zažili, co probíhá a co nás čeká:

Dopravní výchova pro 4. třídy – ve spolupráci s BESIP a městem Říčany již 10 let realizujeme dlouhodobou výuku dopravní výchovy. 3 setkání výuky z toho 2 přímo v terénu a to na městském dopravním hřišti. Až do konce června v dopoledních hodinách je na hřišti živo. Na děti je připraveno opakování (značky, křižovatky), ale i test a jízda na body a za svou snahu a úspěšné splnění si odnesou průkaz cyklisty.

Dopravní výchova pro MŠ – nově a za finanční podpory BESIP a Říčan jsme pro MŠ v Říčanech připravili hravé programy – jak se chovat na silnici, správné přecházení, semafor atd.

První pomoc – v dotačním řízení Ministerstva zdravotnictví ČR jsme byli letos úspěšní se svým projektem „Prevence úrazů a první pomoc na školách“. Zapojené žáky 1. – 9. tříd ZŠ čekají dvou hodinové semináře, kde se budou nejenom seznamovat s tím, jak se chovat bezpečně, ale budou probírat i základy ošetřování, chování za mimořádných událostí, předlékařská první pomoc, adrenalin a rizikové sporty, ochranné pomůcky, dopravní nehoda a krizové situace.

8. 6. Den bez úrazů

O dalších akcích, kterých se účastníme po uzávěrce tohoto čísla, jako je Dětský den v Říčanech, Světový den bez tabáku nebo I. Beerfest Říčany, vám napíšeme zase v příštím vydání Kurýru.

 

Příměstský tábor pro děti- Tajní agenti – výcvikové středisko FBI

V prostorách Klubu Cesta

Posledních pár volných míst !!!

Více informací na www.cestaintegrace.cz

 

 

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena