Cesta integrace, o.p.s.

2. 2. 2018

Aktuální dění v Klubu Cesta, Dopravní výchova pro 4. ročníky ZŠ, Program klubu na únor 2018

Aktuální dění v Klubu Cesta

V průběhu roku nás čekají zaběhnuté akce, jako je přespávání na klubu, tematické měsíce věnované oblasti prevence a mnoho soutěží a výzev v rámci jednotlivých klubů. Pravidelně jsme také vidět v terénu i v některých základních školách. Také připravujeme nejrůznější akce pro veřejnost – třetí ročník „Klubu i v ulicích“, akce na sportovních hřištích, dále budeme vidět i na Dětském dni.

Mimo těchto tradičních akcí nás čeká také předělání vstupu do Klubu Cesta. Díky programu SmartUp od Nadace O2, která projekt vypsaný naší pracovnicí podpořila, před vstupem do klubu zmizí plevel a naopak přidáme truhlíky s květinami a sezení včetně zahradní houpačky, kde budou moci děti trávit čas před otevřením klubu. Do akce zapojíme i děti, které tak budou schopny ovlivnit konečnou podobu všech úprav.

 

Dopravní výchova pro 4. ročníky ZŠ

V roce 2017 jsme završili 10 let dopravní výchovy v Říčanech, která probíhá v Klubu Cesta a na dopravním hřišti. Zatímco v prvním roce 2007 jsme se věnovali 330 žákům ze 13 základních škol, v roce 2017 už se jednalo o 1414 žáků z 22 základních škol z Říčan a okolních obcí na Říčansku. Výuka je pro žáky škol bezplatná, finanční prostředky musíme zajišťovat z dotací a darů. Jelikož nároky na zajištění výuky stále stoupají, uvítáme pomoc i vás, občanů, rodičů dětí. Pokud se rozhodnete nás podpořit, kontaktujte nás na emailu: info@cestaintegrace.cz. Vděčni jsme za jakoukoliv podporu. Aktuálně, kromě zajištění činnosti výuky, sháníme i funkční dětská jízdní kola.

Provozní doba bezplatné sociálně právní Občanské poradny

Pondělí, středa 9:00- 12:00, 13:00- 17:00, čtvrtek po předchozím objednání.

Adresa: Masarykovo nám. 6/17, 251 01 Říčany

Kontakt: tel.: 312 315 284, email: poradnaricany@cestaintegrace.cz

S klienty nejčastěji řešíme finanční záležitosti a dluhy, trestní právo a problematiku domácího násilí, oblast rodiny, dědictví, majetkoprávních záležitostí, pracovního práva, sociální oblasti, dávek, apod.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena