Co nového u hasičů?

21. 10. 2013

Během prvních podzimních týdnů se dobrovolní hasiči nenudili. V sobotu 14. září jsme se vydali na soutěž Za tři rohy do Mukařova. Ta probíhá jako školení výjezdových jednotek formou soutěže. Zde jsme obsadili krásné 3. místo. V sobotu 21. 9. jsme se vydali do Nebřenic, kde jsme absolvovali praktické školení velitelů a strojníků, které pro jednotky sborů dobrovolných hasičů jednou ročně pořádá Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje. V rámci jednotlivých disciplín se plní úkoly, které představují reálné situace na zásahu. Následně probíhá vyhodnocení a debrífink s rozborem případných chyb a problémů. Naši závodníci vyrazili na další soutěže v TFA – železný hasič, aby tak naplnili svoji účast ve středočeské lize v TFA. V sobotu 28. září se vydali poměřit síly a sáhnout si na dno svých sil do Katusic a sobotu 12. října do Milevska. Ve středu 9. října jsme se opět vydali za dětmi do MŠ Srdíčko. Předvedli jsme naši techniku a vybavení, zopakovali se zásady bezpečného chování v mimořádných situacích, děti si vyzkoušely, jak se hasí domeček pomocí ruční stříkačky a na závěr jsme dětem předvedli ukázku hašení skutečného požáru – domečku, který děti vyrobily z kartonových krabic.

 V sobotu 12. října se naši mladší žáci vypravili do Senohrab, kde se zúčastnili Závodů hasičské všestrannosti. Jednotlivá družstva dětí zde musí samostatně plnit úkoly, které pro ně jsou nachystané na několika kilometrové trase v lese. Jedná se např. o znalosti první pomoci, znalosti topografie, střelbu ze vzduchovky, šplh na vodorovném laně přes překážku atd. Rovněž v sobotu 12. 10. jsme v naší garáži prováděli celodenní úklid spojený s přechodem techniky na zimní provoz. Naše jednotka zasahovala za uplynulé období dvakrát. V pátek 27. září jsem byli povolání k likvidaci nebezpečného hmyzu do ulice Petra Fastra a v neděli 29. září jsem byli ve večerních hodinách povoláni k rozsáhlému požáru stohu slámy do Průhonic.

Sem jsme vyjeli s oběma cisternami jak z Kuří, tak z Říčan a s naším dopravním automobilem Avia. Spolu s námi zde zasahovaly profesionální jednotky z Prahy a z Říčan a dále pak dobrovolní hasiči z Průhonic.

 

S přáním poklidného času dušičkového

Filip Šilar, jednatel SDH Říčany

www. sdhricany.wz.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena