Cyklotrial klub střední čechy

2. 2. 2018

Rok se s rokem sešel a ten letošní, co má na konci číslo 17, již končí. Nově vzniklý ÚAMKA Cyklo-trial klub Střední Čechy má za sebou velice úspěšný rok. Rádi bychom se s vám podělili o radost, kterou z toho máme.

Začátek roku 2017 byl plný plánů a očekávání. Již na konci  minulé sezóny jsme tajně doufali, že by mohl být úspěšný. Plánovali jsme vybudování nového trial parku, rozšíření našich řad o nové, nadšené cyklotrialisty  a doufali jsme, že se naši současní jezdci se budou pohybovat na předních místech ve výsledkových tabulkách jak u nás, tak v zahraničí.

Sezóna začala v brněnských Kníničkách a ukázala, že naše smělá očekávání mají reálný základ. ÚAMK Cyklo-trial klub Střední Čechy dovezl z tohoto závodu tři první (v rámci ČR) a jedno druhé místo.

Prvním vrcholem sezony bylo Mistrovství ČR mládeže v cyklotrialu konané v Blansku. Dopadlo skvěle 2x mistr ČR, vicemistr a druhý vicemistr.

Toto tempo jezdci dokázali udržet a na začátku prázdnin z toho byla jasná nominace na Světové hry mládeže, které se letos konalo v Dánsku ve městě Viborg , dle pravidel UCI. Z našeho klubu se nominovali Vojtěch Hříbek, Denisa Pecháčková, Jakub a Vojtěch Kalašovi.

Z celé čtrnáctičlenné skupiny reprezentantů jsme obsadili hned čtyři místa. Závody začaly soutěží národů, kde náš klub zastupovala dvojice závodníků - Deniska Pecháčková a Vojta Hříbek. Tato soutěž se Čechům opravdu  povedla a bylo z toho úžasné první místo, kdy za sebou nechali velmoci tohoto sportu Francii a Španělsko.

Super, první dvě medaile pro náš klub a hned zlaté! Druhý den se konal kvalifikační závod všech kategorií a z našich klubových závodníků do finále postoupili Vojta K., Vojta H. a Deniska.  

V neděli se jelo finále a opět úspěšně. Vojta Kalaš 11. místo v ohromné konkurenci v kategorii

Benjamin, Vojta Hříbek 3. místo v mladší kategorii Poussin. Největší radost nám udělala Deniska Pecháčková, která skončila první v kategorii mladších dívek. Deniska je tedy mistryně světa pro rok 2017!

Mistrovství světa podle pravidel BIU se v barvách našeho klubu zúčastnil David Budský a Vojta Hříbek.

David skončil na krásném třetím místě v kategorii Major a Vojta skončil desátý v kategorii Benjamin.

V průběhu sezóny jsme uspořádali několik ukázkových akcí, které inspirovali další jezdce a nyní již  jsou členy našeho klubu a pilně s námi trénují.

Rád bych zde zmínil  jednu exhibici, která je pro nás  nezapomenutelná. Pozval nás  říčanský farář Konstantin Petr Mikolajek a ÚAMK Cyklo-trial klub Střední Čechy uspořádal ukázku na říčanské faře. Pan farář je úžasný energický člověk a patří mu naše velké díky za pozvání.

Dalším vrcholem sezóny bylo pořádání závodu v našem novém trial parku. Plány na jeho vybudování měl předseda klubu Libor Pecháček v hlavě už hodně dlouho, ale až v únoru letošního roku bylo rozhodnuto, že letos tento park vybudujeme a v září v něm uspořádáme  první závody Českého poháru v cyklotrialu a poháru mládeže Youth Games.

Děkujeme všem, kteří přiložili ruce k dílu a zapojili se do soukolí klubu pracující pro společný cíl.

Závod ve Sklence u Stránčic byl na vysoké úrovni a byl oceněn jako jeden z nejlepších za rok 2017 v anketním hlasování.

Do konce sezóny pak jezdci klubu zajížděli další skvělé výsledky a tak na vyhlášení sezóny 2017 v Olomouci mohl náš ÚAMK Cyklo-trial klub Střední Čechy slavit úspěchy.

Slavnostní zakončení se konalo v sále DDM v Olomouci, kde bylo připraveno pohoštění, za které velice děkujeme firmě Levnepotraviny s.r.o a krásný doprovodný program v podání Komediografu Filipa Tellera a Saši Stankova.

Pro náš klub skončila sezóna následovně:

Ondra Hraba - 1. místo v kategorii Promesa (7-8let)

Danielka Pecháčková 3. místo v kategorii Promesa

Deniska Pecháčková - 1. místo v kategorii Girls (12-15let)

Kuba Kalaš - 1. místo v kategorii Poussin (9-10let)

Vojta Kalaš - 1. místo v kategorii Benjamin (11-12let)

Vojta Hříbek - 2. místo v kategorii Benjamin

Dalším obrovským úspěchem ÚAMK Cyklo-trial klubu Střední Čechy je vítězství ve Zlatém Oříšku pro rok 2017, které se podařilo získat Denisce Pecháčkové. Gratujuleme!

ÚAMK Cyklo-trial klub Střední Čechy je tedy objektivně aktuálně nejlepším cyklotrialovým klubem v České Republice. Těší nás, že to děláme správně, děti to baví a v klubu se sešla super parta. V tuto chvilku máme 16 aktivních jezdců, kteří závodí a 25 dalších členů, kteří se starají o organizační záležitosti klubu.

O tréninky se starají kvalifikovaní a licencovaní trenéři ČsC Libor Pecháček, Mgr. David Kalaš a Martin Hříbek, který i sleduje trend tratí a určuje jejich složitost pro naše tréninky.

Pojďme se také podívat do budoucnosti. Pro příští rok plánujeme další práce na našem trial parku, tak aby se stal nejen nejlepším v ČR, ale aby se přiblížil a ideálně překonal ty světové. Pokud chceme totiž držet krok se světovým cyklotrialem, tak musíme trénovat v prostředí, které jsou na světové úrovni.

V průběhu roku se k nám připojili další talentovaní závodníci, kteří jsou novou nadějí našeho klubu. Například Tadeáš Nykodym, Kristian Student a Adam Skolil jsou šikovní a jejich píle je příslibem do budoucnosti.

Přijďte nás podpořit na facebookové stránky  https://www.facebook.com/UAMKCykloTrialklubStredniCechy/

a stránky klubu http://cyklo-trial.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena