DANCE EB

31. 5. 2019

DANCE EB MISTREM SEMIFINÁLE I ČESKÉ REPUBLIKY

Byly to dlouhé tři měsíce plné vypětí, ale s koncem sezony vezeme domů spoustu ocenění a úspěchů. Představíme vám je tedy v kostce, za to s převelikou pýchou. Velké formace pom pom tanec s třásní se na začátku května popraly s širokou konkurencí na semifinále v Olomouci. Formace juniorek Mamma Mia! si přivezla naprosto nečekané 1. místo a titul Mistra semifinále. Velká formace kadetek Škola čar a kouzel velice překvapila a k juniorkám přidala další 1. místo a Mistra semifinále. Malé formace dopadly také nadmíru dobře. Formace juniorek Japonsko si z osmi semifinálových choreografií odvezla postup na MČR a to společně se stříbrným oceněním a titulem Vicemistra semifinále. Malá formace kadetky Sněhurka a trpaslíci vytančila postup se zlatou medailí. Malá formace kadetek Mimozemšťánci krásný bronz. Duo kadetek s choreografií Labutí jezero obsadilo 5. místo a postup na MČR. 

O týden později jsme se utkali s nejlepšími choreografie republiky v Hradci Králové. Velká formace kadetek vytančila zlato a Mistra ČR, přivezla tak domů svou první zlatou medaili z MČR. Minulý rok to bylo stříbro, letos jsme povyskočili zase o stupínek výše a ještě ve vyšší věkové kategorii. Malá formace kadetek Sněhurka a trpaslíci také dosáhla na medailové 3. místo a Vicemistra ČR. V juniorské kategorii jsme se museli na mistrovství vypořádat s velkými životními a tanečními lekcemi, potkal nás vážný úraz 10 min před vystoupením, to nás stálo 15 setinek bodu od postupu na Evropu. Holky ve formaci tančily naprosto úchvatně, byť se jejich kamarádka těžce pohybovala po ploše s pláčem a obrovskými bolestmi, tančily dále, bojovaly, všechny společně. Šesté místo v tak velké konkurenci (a se zdravotní indispozicí) je stále výborným výsledkem. Tato událost nás velice spojila, holky poznaly, co ve vrcholovém sportu znamená zranění a to těch menších během sezony bylo... Jsme silnější, pokornější, umíme se s překážkami vyrovnat, chceme bojovat ještě víc a žádné zranění nám cestu za mistrovstvím světa nepřekazí.

Všechny tyto slečny jsou pro nás zlatými mistry semifinále a diamantovými mistry v týmovosti.

Mimo postupovou soutěž CMA jsme přivezli z pohárové v Praze šest prvních míst, všechny naše choreografie na plné čáře oslnily. S týmem disco dance jsme přivezli 1. místo z pohárové soutěže v Praze, tým street dance děti z kat. hobby byl přeřazen do profi a tam naprosto válel, vyhrál 3. místo. A do třetice tým street dance junioři v profíkách zakončili den 2. místem.  Ani naši stepaři nezaháleli, na konci dubna jsme v Říčanech pořádali stepařskou pohárovou soutěž Step Cup. Do haly se sjely týmy z celé republiky i Slovenska. Týmy oceněné mistrovskými tituly, ale i začátečníci, pro které byl Step Cup premiérou. DANCE EB se ani v této konkurenci neztratilo, tým s choreografií Adams Family obsadil perfektní 2. místo a malá formace dětí bronz. Děkujeme městu Říčany za podporu této soutěže, kladné ohlasy nám chodí dodnes. Stepaři z Říčan dělají našemu městu parádní reprezentaci, na konci května jsou pozváni na největší stepařský festival v ČR do Plzně, kde zatančí a budou součástí velkolepého galavečera.

 

Děkujeme všem, kteří nás letos podporovali, všem našim členům, kteří nám zachovávají přízeň a těšíme se na nové již v září.

15. června se ve sportovní hale v Říčanech uskuteční závěrečná taneční akademie členů studia, uvidíte všechny choreografie soutěžních i nesoutěžních složek, které za letošní školní rok vznikly. Přijďte se podívat, těšíme se na vás!

Do 14. června máme pro všechny nové zájemce otevřené kurzy, můžete si vyzkoušet jeden z tanečních stylů: tanec s třásní, disco dance, street dance, step, gymnastika a balet, show dance. Přípravka pro nejmenší od tří let, moc se na všechny děti těšíme.

Na taneční tábor v Bechyni 10. - 17. srpna se nám uvolnilo pár míst, nemusíte být hotový tanečník, zatančíme, zasportujeme. Pro děti od šesti let, které mají rády tanec a chtějí si za týden vyzkoušet více jak šest stylů.

 

Za DANCE EB,

Tereza Broukalová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena