Den otevřených dveří v Sunny Canadian International School

22. 3. 2013

Sunny Canadian International School, která sídlí v Jesenici-Osnici, je soukromá vzdělávací instituce s desetiletou historií.

Zakladatelka a majitelka školy paní Ing. Alice Štunda od počátku sledovala vizi „anglicky od mateřské školy až po maturitu pod jednou střechou“. Jejím plánem bylo vytvořit soustavu tří vzájemně provázaných vzdělávacích stupňů – anglickou mateřskou školku a na ni navazující základní školu a gymnázium, kde výuka bude realizována rovnocennou měrou v češtině a v angličtině. 

Ve třídách anglické mateřské školky, kam mohou být přijímány již děti od dvou let, spolupracují čeští učitelé a anglicky hovořící rodilí mluvčí. Skladba a témata činností přirozeně podporují zvídavost a jazykovou vybavenost dětí a postupně je připravují na základní školu. 

Koncepce základní školy a připravovaného gymnázia je v České republice unikátní tím, že je navázána na Kanadu a vzdělávací plán provincie Alberta, který je považován za nejkvalitnější kanadský vzdělávací program. Výuku v angličtině zajišťují anglicky mluvící rodilí mluvčí. Na druhém stupni vyučují pedagogové s gymnaziální praxí.

Vysoká kvalita české i anglické výuky se projevuje ve výborných výsledcích srovnávacích testů a hodnocení školního klimatu. Škola je čerstvým nositelem certifikátu Rodiče vítáni.

Ani odpoledne ruch ve škole neutichá. Děti mají možnost vybrat si z desítek zajímavých kroužků a hojně této možnosti využívají. 

Přijďte se podívat do SCIS na den otevřených dveří 11. a 12. dubna od 9.00 do 17.00. Navštívíte výuku vedenou v češtině a v angličtině (čt do 15.15, pá do 12.00), prohlédnete si školu, můžete si pohovořit s vedením a s učiteli a vaše dítě se může zúčastnit přijímacího řízení do ZŠ SCIS dle aktuálně volné kapacity 1.–8. tříd (osobní pohovor a testování z Aj).

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena