Domov Pod Kavčí Skálou

26. 12. 2013

Milí čtenáři Kurýru – Zdravíme vás vespolek z Kavčí Skály a přejeme hned v úvodu hodně zdraví a hezkých  chvil – ať je rok 2014 pro každého z vás rokem šťastným.

 

Minulý rok byl u nás bohatý na události a děkujeme všem, kteří nám pomáhali akce realizovat a prožívat. Nemohu nevzpomenout na zajímavě připravenou výstavu v Muzeu Říčany na téma 1. republiky /včetně výkladu/, tradiční koncerty ZUŠ u nás /slaví 60 let založení – gratulujeme/.

 

Na podzim jsme zavítali do nově otevřeného Technického muzea v Praze s našimi obyvateli na vozících a podívaná to tedy byla. Stále spolupracujeme s MŠ Čtyřlístek a malí pomocníci nás vždy potěší. Možná vás i v novém roce něčím novým překvapíme. Nově jsme zahájili společné práce se ZŠ U Říčanského lesa ve výtvarné oblasti. Vystavujeme na Krajském úřadě v Praze a výrobky jsou žádané, což naše seniory velmi těší.

 

Děti z 1. ZŠ Masarykovo náměstí nám zpestřují mikulášské období, také díky. Děti rádi uvidíme i během školního roku a lze i něco podniknout. S babickým gymnáziem Open Gate jsme v kontaktu také a promítají nám i s komentářem fotografie z dalekých zemí. Také pěvecký sbor z říčanského gymnázia pravidelně u nás zaznívá a stále se zlepšuje.

 

Po celý školní rok k nám docházejí na praxi studenti OU Kunice a našim obyvatelům velmi usnadňují život v Domově.Také nám letos představili i ostatní obory formou workshopu. Pravidelně nám chvíle zpříjemňují duchovní z Říčanské farnosti. Měli jsme i hezkou přednášku o zdejším kostele. Také se o nás zajímal ČESKÝ ROZHLAS REGION a z natáčení vznikl pořad o životě u nás. Organizovali jsme i Sportovní den a můžeme se pochlubit získáním Ceny kvality /2. místo/. Cena byla předána v Senátu ČR. DS Pod Kavčí Skálou vstoupil do spolupráce s projektem Senzační senioři /Nadace Charty 77 a Konto Bariéry/ a stal se jejich KLUBEM. Prezentujeme aktivní život našich seniorů a seznamujeme se s dalšími lidmi. Pro příští rok chystáme mnohá překvapení…. Byli jsme např. pozváni na vyhlášení soutěže SENIOR 2013 do kostela sv Anny /Pražská Křižovatka/ a zažili neobyčejný kulturní zážitek z vystoupení D. Peckové /+ Symfonický orchestr s L. Peškem/.

 

 

SEŠLOSTI NA KAVČÍ SKÁLE

 

Ke konci roku 2013 zanikl v původní formě KLUB SENIOR a od 8.1. 2014 od 14 hod se budete neformálně scházet v Sešlosti na Kavčí Skále. Vedení se ujme zase paní Šerá, zazpíváte si, dozvíte se novinky z okolí i od nás. Jste kdokoliv vítán mezi námi 2x měsíčně /středy/ a setkávání budou trvat do 30. 4., kdy zase mnozí odjíždíte na chaty, chalupy nebo se věnujete svým zahrádkám. O dalším budete vždy včas informováni a těšíme se i na různé podněty z vašich řad.

 

Eva Kubínová – aktivizační /tel. 773 823 096/

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena