Domov Pod Kavčí Skálou

2. 6. 2017

Zážitků a nových poznatků na sklonku života obvykle není mnoho, pracovníci Domova Pod Kavčí Skálou se ale usilovně snaží obyvatelům domova každý den něčím zpestřit a zpříjemnit.

Kromě příjemného prostředí, kvalitní sociální a zdravotní péče, dobré domácí kuchyně či pěkné zahrady s vlastní mini zoo poskytuje Domov svým obyvatelům možnost různých volnočasových a společenských aktivit. Některé aktivity probíhají přímo v Domově, například jarní období nyní přeje zahradní terapii, za dalšími aktivitami, poznáním a zážitky naši obyvatelé vyráží ven.

V polovině dubna klienti, kteří projevili zájem, navštívili Sklářskou Huť František v Sázavě, kde si vyslechli povídání nejen o historii Skláren. Senioři rádi vzpomínají, program se jim velmi líbil. Aktivizační pracovnice připravila pro účastníky i prohlídku okolí, které je v Sázavě skutečně malebné. Každý měsíc se Domov Pod Kavčí Skálou snaží zorganizovat zajímavý výlet či exkurzi. Občas jsou klienti limitováni svým zdravotním stavem, zejména pohybovým omezením, ale pokud mají zájem, pracovníci Domova udělají vše pro to, aby se i tito senioři mohli zúčastnit. V květnu se mohou obyvatelé Domova těšit na další zajímavost. Čeká je návštěva České národní banky.

Za DPKS M. Kosová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena