Domov Pod Kavčí Skálou

1. 9. 2017

Běh pro Domov Pod Kavčí Skálou, ELEKTROVOZÍKY K ZAPŮJČENÍ

Horké letní období s extrémními teplotami dokáže pořádně zatížit každého člověka, seniory o to více.

I proto měl letní režim v Domově seniorů Pod Kavčí Skálou pomalejší tempo a většina aktivit se odehrávala hlavně v prostorách domova a na zahradě,  ve stínu stromů a pergoly.

V červenci uspořádali zaměstnanci domova pro své klienty zahradní grilování a pro dobrou náladu jim zahrály a zazpívaly tolik oblíbené Heligonky z Ondřejova, z nichž navzdory jejich ročníku narození proudí tolik živoucí energie, že by se od nich mnozí mladí mohli učit.

Oproti klidnému létu čeká Domov Pod Kavčí Skálou doslova nabitý podzim. V září se obyvatelé domova mohou těšit na každoroční Sportovní hry, které Domov pořádá a v nichž budou soutěžit v různých disciplínách s týmy ze spřátelených domovů.  Senioři z Kavčí Skály už poctivě trénují postupně ve všech disciplínách, mezi nejoblíbenější patří variace na rybolov „Chyť si svou láhev“ a „Oklužák ploský“. Nevíte, co to je? Přijďte se na soutěžící 12. 9. podívat.  Pro letošní ročník Sportovních her přislíbila svou účast i paní radní pro sociální věci Středočeského kraje Jaroslava Němcová a všichni v domově se na vzácného hosta už těší.

 

Ještě týž týden v neděli bude Domov Pod Kavčí Skálou nositelem zábavy nejen pro obyvatele Domova, ale i pro širokou veřejnost. Ve spolupráci se spolkem Báječných žen v běhu organizuje Běh pro Domov Pod Kavčí Skálou a výtěžek z této akce půjde na zpestření a zkvalitnění života seniorů v tomto zařízení. Kromě hlavního 6 km závodu, který povede krásným prostředím Říčanského lesa, si mohou zazávodit i děti na 100, 200 a 400 m trati dle věku.  Záštitu na závodem převzala k velké radosti organizátorů paní místostarostka města Říčany Hana Špačková. Závodníky přijede podpořit i nejatraktivnější běžecký pár tohoto roku Kašparová-Velička, oba Mistři ČR v ultratrailu 2017 a aktuálně vítězové Kladenské dvanáctihodinovky. Kateřina Kašparová je dokonce držitelkou národního rekordu na dvanáctihodinovce. Těšíme se na rozhovor s nimi, mají ostatním běžcům hodně co dát.  Partneři závodu chystají pro účastníky hezké dárky do cen a do tomboly. Během závodu bude probíhat zajímavý doprovodný program, návštěvníci se budou moci podívat například na profíky v provazochodectví, ochutnat něco z dobré kuchyně Báječných žen v běhu, dát si dobrou kávu a hlavně budou moci fandit závodníkům nebo vyhrát v bohaté tombole. Část dárků do tomboly vyrábí babičky z Domova, takže když budete mít štěstí, můžete vyhrát třeba domácí marmeládu nebo bylinkový sirup. Děti, které nebudou chtít závodit, mohou vysoutěžit drobné ceny za účast v interaktivních hrách, jako je hod na cíl či megamikádo. Bude otevřena i nesoutěžní seniorská kategorie na 50 m, rodiny mohou přijít podpořit své dědečky a babičky v chodeckém či vozíčkárském klání. Každý si v neděli 17. 9. může přijít na své a strávit tak příjemnou neděli na akci, která má smysl a která se bude líbit jak jedincům, tak i rodinám. Registrace na závod probíhají na www.behprodomovpodkavciskalou.cz. Budeme se na vás těšit. Pokud byste na závodě chtěli spolupracovat či pomáhat jako dobrovolníci, kontaktujte zástupkyni ředitele domova Petru Suchánkovou na zastupce@domovpks.cz či na 603812913. Děkujeme.

 

 

 

ELEKTROVOZÍKY K ZAPŮJČENÍ

Domov Pod Kavčí Skálou v Říčanech

nabízí seniorům k bezplatnému  krátkodobému i dlouhodobému zapůjčení

dva elektrovozíky.

Zájemci se můžou o podmínkách informovat zde: Domov Pod Kavčí Skálou, Marie Pujmanové 2045, tel. 608 041 545, reditel@domovpks.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena