DPS Senior a stacionář Olga Říčany

31. 5. 2019

Jak to žije ve stacionáři

Ve stacionáři Olga nabízíme klientům, kteří dochází na denní pobyt či zde tráví celé dny, v rámci odlehčovacího pobytu program uzpůsobený jejich možnostem a potřebám. Setkávají se zde pravidelně senioři, aby u nás příjemně strávili svůj jindy dlouhý a prázdný den, když rodina odejde za svými pracovními povinnostmi.

Dopoledne i odpoledne probíhají různé aktivizační bloky. Jeden je zaměřen na rozvíjení mentálních schopností, procvičování paměti a další například na různé křížovky, kvízy a hádanky. Také si zacvičíme na židlích s míči, protáhneme ztuhlé svaly. Jemnou motoriku trénujeme při výtvarných činnostech, kdy tvoříme drobné výrobky.

Po obědě, který klientům v rámci pobytu zajišťujeme, a odpočinku se senioři zabaví hraním společenských her či procházkou venku v zahradě.

Pravidelně k nám chodí děti z mateřských či základních škol, aby naše klienty rozveselily a pobavily svou přítomností a bezprostředností. Společně spolu vyrábí či dotváří jednoduché výrobky, skládačky či dárečky pro potěšení.

K příležitosti pálení čarodějnic grilujeme buřtíky, na zpříjemnění nálady nám hraje harmonika.

Tato akce je velmi oblíbená a rádi se jí účastní i obyvatelé sousedního Domu s pečovatelskou službou. Podobnou akci chystáme na Den seniorů, který je v říjnu.

Snažíme se být akční, tvůrčí, přátelští a veselí za každé situace.

Kateřina Čamrdová,

vedoucí stacionáře

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena