EKOCENTRUM

6. 5. 2018

Jarní pozvánka na Dvorek

V neděli 8. dubna jsme se s rodinami, které se starají o zvířata, sešli na první letošní brigádě. Zvířecím příbytkům i celému Dvorku jsme po zimě dopřáli generální úklid a děti, které mimochodem vydatně pomáhaly, už chápou, že péče o zvířata a jejich zázemí neobnáší jen nakrmení a občasné vyčištění kotce.

 

Chtěli byste se k nám přidat a pravidelně se starat o zvířata? Ozvěte se Marii Tvrdoňové na marie.tvrdonova@muzeum.ricany.cz.

Dvorek už začínají navštěvovat školky a školy, které absolvují exkurzi nebo výukový program Za zvířátky na Dvorek. My už nyní netrpělivě čekáme na králičí mláďátka a zveme na Dvorek i vás! Díky podpoře města Říčany a spolupráci s Muzeem Říčany se tu letos v sezóně bude každý měsíc konat tematicky zaměřená akce. Hned v květnu se můžete těšit na akci O slepicích, o které se blíže dočtete v tomto Kurýru v rubrice muzea.

 

Marie Tvrdoňová

 

 

O slepicích

úterý 22. 5. 15 - 17h

Dozvíte se zajímavosti o zázraku jménem vejce i o slepičím chování. Slepice nakrmíme a povíme si o tom, na co při jejich chovu nezapomenout, aby se měly dobře. Děti si vytvoří a odnesou výrobek se slepičí tematikou.

Mláďátka na Dvorku

pondělí 18. 6. 15 - 17h

Přijďte se na Dvorek seznámit s našimi mláďaty! Děti si budou moci zvířátka nakrmit a pohladit. Připraveny budou aktivity pro děti i dospělé.

Ovečky na Dvorku – zpracování vlny

úterý 17. 7. 15 - 18h

Pohladíme si ovečky, ukážeme předení na kolovratu a další zpracování vlny. Všichni účastníci si budou moci uplstit jednoduchý výrobek z ovčí vlny.

Kozí odpoledne na Dvorku
- výroba másla a sýra

neděle 19. 8. 15 - 18h

Seznámíme s kozou. Ukážeme si dojení a povíme si, co koza potřebuje ke spokojenému životu. Vyrobíme máslo v tradiční dřevěné máselnici a sýrařka předvede výrobu sýra.

Králičí odpoledne

pondělí 17. 9. 15 - 17h

Přijďte se seznámit s našimi králíky! Děti si budou moci zvířátka nakrmit a pohladit, což je skvělá příležitost zejména pro ty, které nemají možnost zvířata samy chovat. Program doplní interaktivní povídání a aktivity pro děti.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena