EKOCENTRUM

30. 6. 2018

Do školy po Říčanech bez auta

Do soutěže Zelené kilometry se na Říčansku zapojily čtyři školy a dohromady podnikli žáci více než tři tisíce cest bez auta. Nejúspěšnější byly třídy 7. C ZŠ ze U Říčanského lesa, 6. C z 1. ZŠ Říčany a 6. B ze ZŠ Světice a dostaly atraktivní ceny, za které sponzorům děkujeme: vstupné do kina  a do bazénu Na Fialce, poukaz na dobroty z kavárny Coffee‘s a Bistra Na Růžku. Vítězové vyhráli školní výlet do Slaného do Laborky.cz. Blahopřejeme všem, kteří si vyzkoušeli, že cesta do školy bez auta může být zábavná, příjemná, dobrodružná, pohodlná nebo výzva plná sportovních výkonů, prostě taková, jakou jen ji sami chcete prožít.

Kosení loukyZveme všechny přátele rozkvetlých luk, motýlů, hrabání a sena na kosení vojkovské louky, které proběhne ve čtvrtek 19. července. Díky pravidelné péči tu každé jaro kvetou stovky orchidejí, modrají se tu kosatce a svítí žluté blatouchy, létají modrásci, vřetenušky a perleťovci. Seno na místě se snažíme usušit a zkrmit našim zvířatům na Dvorku naproti Muzeu Říčany. Přidejte se k nám ve čtvrtek nebo s hráběmi celý následující víkend. Sena bude dost pro všechny, pokud máte králíka nebo morče, určitě si přijďte odpracovat a odnést svůj díl.

 

Obraceči sena, obraťte se, prosím, na Káču Čihákovou pro rozdělení služeb na sušení na tel. 607 082 356 nebo e-mailu katerina.cihakova@muzeum.ricany.cz

Kateřina Čiháková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena