Ekocentrum Říčany

22. 3. 2013

Pojďte s námi na akce v dubnu!

Ornitologická vycházka

sobota 20. dubna, sraz 7:00 hodin na Jurečku

Vycházku vede zkušený ornitolog Zdeněk Moudrý (Česká společnost ornitologická). Čeká nás poslech, pozorování a určování ptactva v okolí Rokytky. Součástí bude také odchyt a kroužkování ptáků.

Foto  J. Halaš

Ptačí odpoledne ve Světicích
neděle 28. dubna, sraz 14:00 na zastávce ve Světicích, nebo 14: 30 u Říčanské hájovny

Srdečně všechny zveme na Ptačí odpoledne v lese u Světic, které připravujeme ve spolupráci s MC Lodička. Předvedeme si ukázku kroužkování. Můžete se těšit na sýkory, králíčky, brhlíky či šoupálky. Bude připravena „bojovka“ pro děti i rodiče s otázkami a úkoly z ptačí říše. Na závěr si můžeme opéci buřty a posedět u ohýnku.

Předpokládaný konec akce kolem 18.00. Vhodné pro děti i rodiče každého věku, projedou i kočárky. Vycházku povedou Petr Klvaňa (Kroužkovací stanice Národního muzea Praha) a Alena Klvaňová (Česká společnost ornitologická).

V případě vytrvalého deště a silného větru se akce nekoná.

Těžíme hliník z našich domácností

Sběr hliníku pořádá pro všechny přihlášené školy Ekocentrum Říčany ve spolupráci s Ochranou fauny. V každé škole pracuje koordinátor, který žáky a jejich rodiče informuje, jak s hliníkem naložit. Kromě Říčan, kde jsme začali, už třídí hliník desítky škol ze Středočeského a Jihočeského kraje. Svoz ze škol proběhne v týdnu od 19. 4.

Pro občany, kteří hliník sbírají, ale nemají možnost ho prostřednictvím dětí odevzdat v některé ze škol, nabízíme možnost odevzdat hliník i na dalších místech.

Veřejnost může hliník odevzdat:

  • Muzeum Říčany – čtvrtek 18. dubna od 16:00 do 18:00 hodin
  • Klub Cesta – čtvrtek 18. dubna od 13:00 do 19:00 hodin
  • Základní škola Bezručova – pátek 19. dubna od 16:00 do 17:00 hodin

 

Foto  J. Halaš

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena