FBC Draci

1. 2. 2019

Třetí ročník Prague Floorball Cupu je za námi

 

Již potřetí se konal začátkem ledna v Praze mezinárodní florbalový turnaj Prague Floorball Cup a potřetí se ho zúčastnil i náš klub. Každým rokem stoupá počet týmu na turnaji. V letošním roce se zúčastnilo rekordních 182 družstev z České republiky, Slovenska, Švédska, Norska, Polska a Rakouska. Za FBC Draci startovala čtyři družstva: dorost (B02), starší žáci (B04), mladší žáci (B06) a elévové (B08).

A jak jsme si vedli? Tak pěkně popořádku: Elévové (ročníky 2008 a 2009) se museli poprat s větším hřištěm a více hráči v poli. Ligové turnaje hrají systémem 3+1, zde se hrálo od ročníku 2008 systémem 5+1. A kluci to zvládli na výbornou. Ve skupině sice dvakrát prohráli, ale když zmíníme soupeře - FAT PIPE Florbal Chodov a Black Angels, tak to rozhodně ostuda nebyla. V třetím zápase jednoznačně porazili FBŠ SLAVIA Plzeň. Třetí místo ve skupině je poslalo do B play-off, kde se dostali až do semifinále.

Kategorie B06, kde startovali naši mladší žáci (ročníky 2006 a 2007), byla nejpočetnější ze všech. Účastnilo se jí 40 družstev. Kluci si vedli ve skupině stejně jako jejich mladší spoluhráči, měli dvě prohry a jednu výhru. Tento výsledek je poslal také do B play-off. Dostali se až do 1/4 finále, kde se jim nepodařilo porazit tým TROOPERS. Nutno ovšem podotknout, že TROOPERS celé play-off B vyhráli.

Starší žáci (ročníky 2004 a 2005) si zahráli v základní skupině dokonce čtyři zápasy a všechny dokázali vyhrát, porazili mj. i švédské družstvo TIERP IBK. Nádherné první místo ve skupině je vystřelilo do A play-off. Hned v prvním zápase narazili na FC Bučis. Na o hodně urostlejší soupeře, navíc posílené o dvě výjimky - ročníky 2003, už bohužel nestačili.

Dorostenci (ročníky 2003 a 2002) byli zařazeni do nejsilnější skupiny, kde byla dvě družstva z 1. dorostenecké ligy. Kluky to vybičovalo k neskutečným výkonům a celou skupinu vyhráli. Vítězství této silné skupiny jim zaručilo přímý postup do semifinále A play-off. Tam jednoznačně přehráli Florbal Olymp a postoupili do finále, které se hrálo ve Sparta Aréně v Podvinném Mlýně. Potkali se opět se svým soupeřem ze skupiny FBŠ Olomouc, kterého ve skupině porazili. Tentokrát skončil bohužel zápas ve prospěch soupeře. Ale stříbrná medaile na takovém turnaji je obrovský úspěch.

Celkově můžeme turnaj hodnotit jen pozitivně. Klukům to přineslo nejen hráčské zkušenosti, ale i společné zážitky, motivaci do dalších turnajů a tréninků. Děkujeme všem za jejich výkony a nasazení, rodičům za podporu a dopravu na turnaje, trenérům za vedení družstev a péči o kluky.

FBC Draci

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena