FBC Draci

31. 5. 2019

Draci ve Švédsku a blížící se Den florbalu

V dubnu se náš klub již potřetí zúčastnil mezinárodního florbalového turnaje ve švédském Mölndalu, partnerském městě města Říčany. Turnaj Mölndals Ungdoms Cup je nejstarším mládežnickým florbalovým turnajem na světě a na letošní ročník dorazilo více než 160 týmů ze Švédska, Norska, Dánska a České republiky. Draci byli jediným týmem zastupujícím Českou republiku. Naše výprava čítala celkem 46 hráčů a devět trenérů.

Měli jsme přihlášená družstva ve třech kategoriích, B06, B04 a B02, což odpovídá našim kategoriím mladších žáků, starších žáků a dorostu. Všechna naše družstva předvedla vynikající výkony a obrovské nasazení. Kluci sehráli nesmírně vyrovnané zápasy a dokázali držet krok i s nejslavnějšími švédskými týmy.

Tým B02 hrál ve skupině s dvěma švédskými a jedním norským týmem. Bilance byla jedna suverénní výhra 7:2 a dvě těsné prohry 4:5 a 2:3. Draci skončili ve skupině na třetím místě, což znamenalo play-off B, ve kterém nakonec zvítězili.

Tým B04 se ve skupině utkal pouze se švédskými kluby, jednou jasně vyhrál 5:2, jednou prohrál 1:3. Třetí zápas sehráli proti nejznámějšímu švédskému klubu a možná i světa, Pixbo Wallenstam. Kluci ze sebe dostali úplně všechno, předvedli „zápas sezóny” a zvítězili 2:1.  Ve skupině skončili na druhém místě, což znamenalo také B pavouk, ve kterém obsadili 3. místo.

Tým B06 bojoval ve skupině se třemi švédskými kluby, jednou zvítězili s přehledem 8:0, jednou těsně prohráli 3:4 a jednou 0:6. Zahráli si poté v pavouku C, kde se dostali až do finále, ve kterém po fantastickém výkonu prohráli jen těsně 5:6 v prodloužení a přivezli si tak domů stříbro.

Zájezd se nadmíru vydařil, naši mladí hráči získali spoustu zážitků a cenných zkušeností. Upevnili jsme také kontakty s tamním klubem Mölndal IBF, které se, věříme, brzy projeví v užší spolupráci. Náš klub zaujal nejen svými hráčskými schopnostmi, ale i krásným maskotem - Drakem, díky němuž si náš klub a naše město bude určitě pamatovat spousta hráčů, trenérů i diváků.

Touto cestou děkujeme Městu Říčany za finanční příspěvek 30 000 Kč, kterým jsme pokryli část nákladů spojených s turnajem.

Rádi bychom také všechny pozvali na Den florbalu, již tradiční zakončení sezóny, které se uskuteční v sobotu 22. 6. na hřišti volnočasového areálu na Pacově. V akci budou hráči našich mládežnických družstev od těch nejmenších po zkušené dorostence. Dojde i na utkání rodičů a příchozí veřejnosti. Přesný program naleznete na našich stránkách www.fbcricany.cz a facebooku www.facebook.com/florbalricany. Těšíme se na viděnou.

FBC Draci

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena