FBC Říčany

2. 6. 2017

Úspěšná florbalová výprava do Mölndalu

Mladí říčanští florbalisté podnikli v polovině dubna svou první reprezentační cestu do Švédska a rozhodně se neztratili. Zhruba před rokem jsme jako klub FBC Říčany navázali první kontakt s týmem Mölndal IBF a dohodli se na účasti na tamním turnaji. Dlouholeté partnerství mezi Říčany a Mölndalem tak bylo obohaceno o další mládežnickou aktivitu, a to i díky štědré podpoře města, z jehož programu Reprezentace jsme získali příspěvek ve výši 30.000 Kč.

Společná fotka s domácím Mölndal IBF po remíze 4:4 (U13)

Do Švédska odjely hned tři kategorie hráčů a hráček, konkrétně ročníky 2003 (U14), 2004 (U13) a 2005 (U12). Trenéři to pojali jako příležitost pro mladé hráče ochutnat florbal v kolébce tohoto sportu (kde se ovšem florbalu říká „innebandy“) a neodjížděli jsme tam s velkými ambicemi na celkové umístění.

Cesta autobusem do Mölndalu, který je předměstím Göteborgu, byla dlouhá a náročná, a tak krátký trajekt mezi Německem a Dánskem představoval příjemné protažení těla a provětrání se na čerstvém vzduchu Baltského moře. Hned po příjezdu a ubytování se v hotelu Scandic jsme odjeli do nedaleké haly, kde jsme odehráli sérii přípravných zápasů s týmem Landvetter Wings IBK. První setkání se švédským stylem hry nám dodal optimismus do žil a tolik potřebnou sebedůvěru.

Celá naše výprava před hotelem v Mölndalu

Ve Švédsku se hraje hodně fyzicky náročným a atletickým způsobem, ale naši svěřenci se s tím výborně popasovali a v mnoha zápasech své soupeře přetlačovali. Po první fázi turnaje bylo jasné, že družstvo U14 postoupí do play-off bez porážky v základní skupině, zatímco U13 po dvou smolných těsných porážkách bude hrát play-off B.

Třídenní turnaj, kterého se letos zúčastnilo 120 týmů ze Švédska, Norska, Dánska a díky nám i České republiky, vyvrcholil závěrečnými nedělními zápasy a my jsme si zahráli o medaile. Družstvo U13 zvítězilo v play-off B a získal malé zlaté medaile, tým U14 se po vítězství v osmifinále a čtvrtfinále probojoval až do semifinále hlavní části turnaje, kde smolně prohrál v prodloužení 5:6. Bronzové medaile jsou však velkou odměnou za nesmírné úsilí, se kterým všichni bojovali. Konečně kategorie U12 se utkala v přátelském turnaji, kde se výsledky nezapisovaly, nicméně to nikterak nesnižovalo bojovnost, se kterou se hráči k utkáním stavěli.

V důležitém utkání ve skupině s Partille IBK jsme zvítězili 5:4 (U14)

Výlet do Švédska nám ukázal, že náš klub je na dobré cestě, vychovává kvalitní hráče a je konkurenceschopný nejen v regionální lize, ale i na mezinárodní úrovni. Pro všechny, včetně trenérů, to byla ohromná zkušenost a velký zážitek.

Tyto krásné poháry a medaile jsme si přivezli do Říčan

Pozvánka na Říčanský den florbalu

Rádi bychom vás pozvali na druhý Říčanský den florbalu, který se uskuteční v sobotu 24.6.2017 na hřišti volnočasového areálu v Pacově. Dopoledne budou probíhat utkání dětí kategorie přípravka až mladší žáci, v poledne proběhne utkání rodičů a příchozí veřejnosti, odpoledne budou následovat zápasy starších kategorií a večer mužů. Přesný program naleznete na našich stránkách www.fbcricany.cz minimálně týden před akcí.

Radomír Špok, Jiří Pros

FBC Říčany, www.fbcricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena