FBC Říčany

27. 5. 2018

Skvělý úspěch v Mölndalu V druhé polovině dubna se vydali říčanští florbalisté již podruhé na nejstarší mládežnický florbalový turnaj na světě, který se pořádal letos již po třicáté v partnerském městě Říčan, švédském Mölndalu, za účasti 145 družstev.

Na dlouhou cestu autobusem se vydaly stejně jako v loňském roce tři týmy, tentokrát ročníky 2001, 2003 a 2005. Největší naděje jsme vkládali do týmu ročníku 2003. Kluci i s jednou slečnou v sestavě nás nezklamali a sehráli skvělý turnaj. S přehledem postoupili ze skupiny do A play-off, v semifinále si poradili s loňským vítězem IBF Göteborg 7:4 a ve finále zvítězil v nesmírně dramatickém zápase nad hráči asi nejslavnějšího florbalovéhu klubu světa Pixbo Wallenstam IBF 4:3. To byla opravdu velká bomba a nesmazatelný zápis do historie turnaje.

Vyzdvihnout však musíme i oba zbývající týmy. Kluci ročníku 2001 sehráli nesmírně vyrovnaná utkání se silnými švédskými týmy a v B play-off nakonec obsadili vynikající 2. místo. Tým ročníku 2005 si ve velmi těžké skupině, ze které vzešli pozdější finalisté, připsal jednu výhru, jednu remízu a jednu porážku a skončil ve skupině třetí.

Ještě jednou bychom chtěli poděkovat městu Říčany za podporu ve výši 30 tisíc Kč z programu reprezentace a jsme rádi, že jsme mohli odvděčit skvělými výsledky.

Zahanbit se nedali ani naši nejmenší florbalisté. Družstva přípravky a elévů se o druhém květnovém víkendu zúčastnila již tradičního mezinárodního turnaje Innebandy Cup v Českých Budějovicích. Družstvo přípravky obsadilo naprosto nečekaně fantastické 1. místo a navázalo tak na medailové úspěchy z minulých let. Družstvo elévů, které bylo složeno z hráčů ročníku 2008 a bylo tedy o rok mladší než valná většina jeho soupeřů, obsadilo nakonec výborné 5. místo.

POZVÁNKA NA DEN FLORBALU

Rádi bychom pozvali všechny příznivce na již tradiční zakončení sezóny, které se uskuteční v sobotu 23. 6. 2018 na venkovním hřišti sportovního areálu na Pacově. Dopoledne proběhnou utkání mladších kategorií od přípravky po mladší žáky, v poledních hodinách utkání rodičů a příchozích, odpoledne a večer pak bude patřit starším žákům, dorostencům, juniorům a mužům. Připraveny budou i doprovodné akce jako měření rychlosti střely, střelba na přesnost a další dovednostní soutěže. Přesný program uveřejníme nejpozději dva týdny před akcí na našich stránkách www.fbcricany.cz

Jiří Pros, FBC Říčany 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena