Fight club Říčany, o. s.

10. 3. 2014

V sobotu 25. ledna pořádal pražský klub Lanna gym 1. kolo Ekobena ligy pořádáné pod Českým svazem full-contactu v nejtrvdší kickboxerské disciplíně K-1. Zápasí se na 3 kola po 2 minutách. Výhoda této ligy je v domlouvání zápasů mezi podobně zkušenými soupeři. Barvy našeho klubu hájil Karel Pokorný ve váze -60 kg a František Vokál ve váze -71 kg. Pro Karla to byla první závodní zkušenost a po pár měsících tréninku předvedl velmi dobrý a bojovný výkon. Bohužel se zbytečně předkláněl a od soupeře tak pocítil tvrdost jeho kolen. Rozhodčí zápas ukončil v posledním kole po třetím počítání našeho borce a prohrál tak RSC. Franta celý svůj zápas jasně kontroloval a soupeře téměř k ničemu nepustil, takže vyhrál zaslouženě po třech kolech na body.

 

V neděli 9. února se konalo historicky první M ČR v MMA pod záštitou Českého svazu MMA. Soutěžilo se turnajovým pavoukovým systémem, což je extrémně náročné jak fyzicky, tak psychicky, protože se jedná o nejtvrdší bojový sport vůbec a někteří závodníci museli absolvovat i 4 zápasy v jeden den. Bojovalo se na 2 kola po 3 minutách a finále na 2 kola po 5 minutách. Za náš klub nastoupil opět František Vokál ve váze -70 kg. Ve své váhové kategorii

měl dalších 11 soupeřů. 8 jich muselo do předkola, ale my jsme měli štěstí na los a byli nasazení rovnou do čtvrtfinále. První kolo se teméř celé odehrávalo na zemi, kde většinou dominoval soupeř, naštěstí se mu nepodařilo dokončit žádné škrcení. Na začátku druhého kola Fanda soupeře zaskočil tvrdou kombinací a následným ground and pound (útoky na ležícího soupeře). Po cca minutě nasadil František gilotinu a soupeř vzdal na škrcení. V semifinále jsme narazili na zkušeného kickboxera, který celou první minutu zasypával Fandu sprškou úderů, František ale předvedl neskutečnou bojovnost, když i po úvodním bytí vydržel a po zbytek kola pak předváděl pomerně vyrovnanou bitvu. Pokud jsme chtěli postoupit, tak jsme museli druhé kolo vyhrát, takže pokyny zněly tlačit soupeře, ten toho však dokázal využít a z ústupu trefil tvrdé koleno, po kterém rozhodčí zápas ukončil na KO. Protože se udělovali 2 třetí místa, tak si odvážíme bronzovou medaili z M ČR v MMA.

 

Do budoucna nás čeká 22. března další kolo Ekobena ligy a 29. března naše jednodenní minisoustředění, takže všichni příznivci bojových sportů jsou zváni.

 

Přijďte si s námi zatrénovat i Vy - první tři tréninky jsou pro každého ZDARMA!

Více info na www.expeto.cz/fightclubricany/

Těšíme se na Vás

Ing. Jan PAVLAS (předseda sdružení a hlavní trenér)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena