FK Říčany

29. 9. 2017

EURO CUP HAMONT 2017. XIV.ročník - Memoriálu Miroslava Šafaříka

EURO CUP HAMONT  2017

FK Říčany se v květnu 2017 zúčastnil mezinárodního fotbalového turnaje Euro Cup Hamont 2017, který se uskutečnil v okolí belgického města Hamont nedaleko hranic s Německem. Náš klub reprezentovali hráči mladšího dorostu a mladších žáků, zúčastnilo se 80 mužstev z celé Evropy (Itálie, Holandsko, Belgie, Německo, Dánsko atd.). Ve středu ve večerních hodinách jsme odjeli od sportovní haly v Říčanech autobusem na dalekou cestu do Belgie a ve čtvrtečních dopoledních hodinách jsme dorazili do místa turnaje. V pátek se odehrávaly zápasy ve skupinách a v neděli se hrály rozhodující zápasy o umístění. Mladší žáci se umístili na pěkném šestém místě a mladší dorost skončil na pátém místě. Pro všechny hráče FK Říčany to byla obrovská zkušenost, kterou získali v zápasech s evropskými mužstvy.

Celkové náklady na účast v tomto turnaji byly 235 tis. Kč a byly hrazeny z grantu Města Říčany ve výši 30.000 Kč, z vlastních zdrojů FK Říčany 40.000 Kč a finančních příspěvků účastníků zájezdu ve výši 165.000 Kč. Prezentace Středočeského kraje proběhla na webových stránkách www.fkricany.cz, v Říčanském kurýru, časopisu Náš region.

 

Naši mladí fotbalisté se zúčastnili kvalitního turnaje, kde zápolili s mladými fotbalisty z Evropy a velmi dobře reprezentovali město Říčany v zahraničí.  Chtěli bychom poděkovat Městu Říčany za finanční podporu. Domníváme se, že naše účast na tomto turnaji byla velmi dobrou reprezentací města Říčany, Středočeského kraje a České republiky v Belgii.

 

 

 

                                                        Milan Čížek

                                                        FK  Říčany, spolek

 

 

XIV.ročník   -  Memoriálu  Miroslava  Šafaříka

V sobotu 19. 8. 2017 se na stadionu FK Říčany uskutečnil již 14. ročník Memoriálu Miroslava Šafaříka v kategorii starší přípravka (ročník 2007). Turnaje se zúčastnilo 12 mužstev z celé republiky. Krásné slunečné počasí a skvělá organizace turnaje přispěly opět k pohodovému průběhu celého turnaje. Po celý den bylo vidět mnoho pěkných zápasů, hodně vstřelených branek a radost i smutek našich mladých fotbalistů. Pro všechny hráče to byla velká zkušenost zahrát si proti nejlepším mužstvům z celé republiky. Velký dík Karlu Masopustovi a Honzovi Susovi, ale i všem dobrovolníkům, kteří odvedli spoustu práce při přípravě turnaje. Tento turnaj pojmenovaný po „Honzovi“ Šafaříkovi si již vybudoval silnou pozici v republikovém kalendáři mládežnické kopané  a  „ŠÁFA“, který velkou část svého života věnoval výchově mladých fotbalistů,  by určitě měl z tohoto turnaje velkou radost. Poděkování také patří Městu Říčany, které finančně podpořilo pořádání tohoto celostátního mládežnického turnaje.

Pořadí turnaje:

  1. FK Mladá Boleslav
  2. AC Sparta Praha
  3. Dukla Praha
  4. FC Slovácko
  5. FK Říčany
  6. Slovan Liberec
  7. SK Kladno
  8. SK Roudnice
  9. Baník Sokolov
  10.  Sokol Hrusice
  11. Vitoria Žižkov
  12.  FK Junior Teplice

     

                                                                       Milan Čížek

                                                                                Předseda  FK  Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena