FC Rado

27. 9. 2019

 

Mládež zahájila 31. 8. 2019 novou sezonu stylově, a to zápasem naší nejstarší kategorie U14 v derby nad bratrským týmem FK Říčany, který skončil naší výhrou 8:1 (7:0). Náš B tým mladších žáků již také dosáhl první výhry nad Měšicemi B 3:1 (2:0). A tým starší přípravky skončil na prvním turnaji skupiny Elite Jih na třetím místě, kdy naším hlavním soupeřem bude zřejmě tým Hrusic a FTA. A tým mladší přípravky dosáhl druhého místa na prvním turnaji skupiny Elite Jih, kdy naším jediným reálným soupeřem je opět tým FTA, složený z hráčů různých týmů z Prahy a okolí. Věříme, že vyladíme svou herní taktiku a porazíme je, neboť Říčany mají také řadu fotbalových talentů. Ostatní týmy také hrdě reprezentovaly náš klub a jsme rádi, že hrají ve výkonnostně vyrovnaných skupinách. Nově jsme se rozhodli přihlásit ročníky 2010 a 2009 do celorepublikové soutěže Odrášovka Cup, kde budeme muset nejdříve absolvovat kvalifikační soutěž v průběhu září.

Vstupujeme do historicky rekordní sezony co do počtu týmů a výsledkového očekávání. Tento vzestup přitom není poháněn nějakým bohatým sponzorem, ale nadšením jednotlivých členů naší mládežnické akademie. Je pravda, že do karet nám hraje výborná podpora města Říčany ve srovnání s malými vesnickými kluby. Těší nás tento vývoj i vzhledem k nebývalé konkurenci dalších sportovních odvětví, která jsou dostupná v našem městě. Současně i konkurence dalších fotbalových klubů je stále velká, včetně FK Říčany. Věříme, že se v budoucnu pořadí vytvořit ve vyšších mládežnických ročnících společné týmy, které budou hrdě reprezentovat naše město. Naším cílem je zaměřovat se prioritně na říčanské děti nebo děti z okolních vesnic, kde nefunguje mládežnický fotbal (Březí, Křenice, Babice, Tehov). Fotbal je v našem regionu celkově na vzestupu, a to i zásluhou Grassroots managerů jako je Michal Šmíd.

Do nové sezony vstupujeme celkem s dvěma týmy mladších žáků, po třech týmech starší a mladší přípravky a dvěma týmy školičky. Nicméně zářijový nábor nových hráčů byl silný nejenom v kategorii školičky, ale ve všech věkových kategoriích. To pro nás znamená odpovědnost připravit i pro tyto hráče herní příležitosti tak, abychom dostáli našemu slibu, že hraje každý, kdo poctivě pracuje při trénincích. Pro zimu proto připravujeme 34 zimních turnajů série Říčany RadoCup, který si vybudoval velké renomé v minulém roce. Naši svěřenci se opětovně můžou těšit na konfrontaci s týmy jako Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, AC Sparta Praha nebo SK Slavia Praha v kategorii Profi. Většina turnajů je přitom vyhlášena v kategorii hobby, aby mohly hrát i naše neelitní týmy. Současně jsme již zarezervovali desítky dalších cizích halových turnajů a dvě zimní ligy v Kolovratech.

Skutečně největší devizou naší mládežnické akademie jsou trenéři. Trenéři mladších žáků, starší přípravky a mladší přípravky patří svým nasazením a fotbalovým přehledem ke špičkám mládežnického fotbalu. Aktuálně si několik trenérů zvyšuje trenérskou kvalifikaci na Strahově. Věřím, že se podaří vybudovat stejně úspěšný trenérský tým naší školičky. Tímto bychom chtěli oslovit některého tatínka, který by měl zájem založit již v letošním roce samostatný tým ročníku 2015.

Mezi novinky letošní sezony bude patřit zimní soustředění pro starší kategorie, výprava na několikadenní zahraniční turnaj (kromě tradičního Norimberku) a  velký jarní domácí open turnaj, který bychom chtěli koncipovat jako oslavu dětského fotbalu.

Chtěli bychom dále dodat, že sledujeme výkony našich odchovanců v týmech jako AC Sparta Praha a SK Slavia Praha. Věříme, že se jim podaří v těchto týmech udržet až do dorosteneckých kategorií. Přejeme všem dětem hodně úspěchů v nové sezoně, spoustu pozitivních zážitků a hlavně málo slz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena