Fotbalová školička FK Říčany sbírá medaile

3. 1. 2014

 

Hezkou tečku za rokem 2013 udělali ti nejmenší fotbalisté FK Říčany, když potřetí za sebou přivezli z halového turnaje v Běchovicích stříbrné medaile.

Oddíl školičky funguje v FK Říčany teprve rok a dnes ho navštěvuje 21 dětí. Cílem jeho otevření bylo podchytit děti ve věku 4–6 let, vštípit jim radost z pohybu, ze hry a postupně získávat srdce malých špuntů pro fotbal. Děti se pod vedením zkušeného trenéra Jaromíra Ferkla a vedoucí mužstva Jany Hronské učí pohybovým dovednostem, seznamují se se základními pravidly fotbalu, prací v týmu a jsou připravovány pro další fotbalový růst v oddíle mladší přípravky.

Trénovat začaly děti na konci srpna na týdenním soustředění ve Svojeticích, kde kromě toho, že zde zdokonalovaly své fotbalové dovednosti, zažily i mnoho legrace. Na soustředění pak plynule navázaly tréninky, které probíhaly 3krát týdně. Aby hráči poznali atmosféru fotbalových zápasů a získávali své první herní zkušenosti, přihlásili se do soutěže MINIStar, která trvala celý podzim. A nevedli si vůbec špatně. Ve své skupině skončili na třetím místě a pro jarní část této soutěže postoupili do skupiny B, kde změří síly se soupeři, jako jsou např. Neratovice, Dukla JM, Brandýs n. L., Vyžlovka, Počernice.

Ani v zimním období naše nejmenší fotbalové naděje nezahálí. Trénují pravidelně 2krát týdně v městské sportovní hale a za příznivého počasí i na umělé trávě. Program mají bohatý, čeká je série halových turnajů, které mají naplánovány do poloviny března. A pak zpátky ven na trávu, kde se budou připravovat na jarní část soutěže MINIStar. Více informací na www.fkricanyskolicka.webnode.cz.

Fotbalová školka FK Říčany děkuje všem svým fanouškům, rodičům a sponzorům za přízeň, kterou našemu oddílu projevovali v roce 2013. Přejeme všem mnoho pohody a úspěchů v roce 2014 a těšíme se, že nám budete i nadále chodit fandit.                                                                                                        Trenéři fotbalové školičky FK Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena