Frisbee Ultimate

3. 6. 2013

Pro českou venkovní sezonu jsou v kategoriích OPEN a WOMEN důležité 3 turnaje – 1. a 2. ligový turnaj, které fungují jako kvalifikační turnaje, a finálový turnaj, který je zároveň mistrovstvím ČR. O víkendu 20.–21. 4. se v Havlíčkově Brodě konala 1. liga.

Figurky slonů měly zastoupení v obou kategoriích, v té ženské se náš tým spojil s 3SB z Českých Budějovic.

Na turnaj dorazilo 13 openových týmů. V sobotní základní skupině vyhráli kluci v nabité konkurenci jeden zápas ze tří, když porazili Velkou Moravu B. V neděli ale zvítězili v důležitém zápase proti plzeňským Atruc, což je posunulo do bojů o 5.–8. místo. Po další porážce následoval zápas o konečné umístění, ve kterém porazili tým 3SB a obsadili tak 7. místo. Z turnaje si navíc odvezli cenu Spirit of the Game (ta se uděluje na základě bodů, kterými se týmy navzájem hodnotí po každém zápase).

V ženské kategorii přijelo 7 týmů. Pro turnaj jsme neměly velké ambice, neboť ostatní týmy jsou mnohem zkušenější. V základní skupině jsme všechny zápasy prohrály poměrně jednoznačným výsledkem. Poté se nám podařilo porazit Velkou Moravu B, která je jediným vyrovnaným soupeřem. Následně jsme prohrály dva křížové zápasy a do posledního jsme nastoupily opět proti VM B. I tentokrát jsme zvítězily a obsadily jsme celkově 6. místo, což lze považovat za úspěch.

2. liga se odehrála 18.–19. 5. v Malšicích.

 

Zahraniční turnaje a Evropská liga

FS mají částečně zastoupení i na evropských turnajích. Kluci dostali příležitost spojit se s pražskými FUJ a v rámci vytvořeného FUJ Travel Teamu se tak zúčastnit Evropského klubového mistrovství (European Ultimate Championship Series), ale i dalších zahraničních turnajů.

Mimo seriál Evropské ligy si někteří zahráli s týmem FUJ na turnaji v belgických Bruggách, který se konal v polovině května.

V rámci EUCS se hrají tři kola turnajů – lokální, regionální a finálové. O postup do regionálního kola v rámci východního regionu se bojovalo 25.–26. 5. v moravských Šardicích.

Kateřina Šmahelová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena