Fuego

2. 11. 2018

Fuego má skvělé výsledky

Od začátku nové taneční sezony uplynuly pouze dva měsíce a my už se můžeme pyšnit mnoha skvělými výsledky. Začněme domácí soutěží – Fuego Cup, která se konala poslední zářijový den. Jistě i vysoké renomé Říčanského poháru (příští ročník – únor 2019) přispělo k netradičně vysokému počtu startujících párů, kterých zde tančilo 242. Tedy téměř 500 soutěžících během jediného dne utvořilo nový rekord pro tuto soutěž. Nutno říci, že přijely páry i ze Slovenska. 25 domácích startů připsalo na klubové konto 272 bodů, sedm počítaných finále a celkem devět medailí (čtyři zlaté, jedna stříbrná a čtyři bronzové). A k tomu všemu dva postupy do vyšší výkonnostní třídy, oba stvrzené prvními místy – C LAT pro Matyho a Káju Týblovy a A STT (nejvyšší národní třída = 1. liga) pro Viktora Jarolímka s Verčou Kúdelovou.

O druhém říjnovém víkendu probíhalo v americkém Miami mistrovství světa v kategorii Senior I LAT, kam se jako česká jednička vypravili Honza s Pájou. V těžké konkurenci nakonec obsadili 19. místo, tedy TOP24. Jako rozehřívací soutěž si přidali WDSF World Open Adults LAT jako nižší věkovou kategorii určenou primárně pro dospělé, kde se také zvládli umístit v TOP24. Tato soutěž má jako World Open status druhé nejvyšší možné soutěže (vyšší je už jen Grandslam). A když už byli až v Americe, tak si ještě v neděli zatančili otevřenou mezinárodní soutěž Senior I LAT, ze které do Říčan přivezli bronzovou medaili. Zároveň neleníme a stále trénujeme, tentokrát se u nás opět mihla Petra Tirpák Kostovčíková. Nabité semináře jistě přinesly plno nových informací pro naše šikovné páry. Do konce října se u nás ještě opět ukáže Ján Kliment, další z mistrů, se kterými pravidelné spolupracujeme.

Soutěže probíhají každý víkend, a tak další nejlepší výsledky vypíšeme opět v příštím čísle, nebo je můžete sledovat na našem facebooku.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena