Fuego

1. 2. 2019

Říčanský pohár se blíží

 

Čas se nachýlil a nás opět čeká tradiční říčanská soutěž – Říčanský pohár, tentokrát již 42. ročník. Letos soutěž proběhne 15. - 17. 2. ve Sportovní hale Škroupova. Takže pěkně popořádku. V pátek se můžete těšit na ProAm soutěže, tedy koncept soutěží, kdy tančí amatér se svým profesionálním trenérem. Tyto soutěže proběhnou v rámci Latino Night, takže i vy nepřijdete zkrátka a budete si moci zatančit. K poslechu i tanci Vám bude hrát kubánská kapela Atarés.

Během celého víkendu budou probíhat postupové soutěže po hlavičkou Českého svazu tanečního sportu. Vidět budete moci všechny věkové kategorie, od dětí až po seniory, všech výkonnostních tříd. V sobotu budou kromě postupových soutěží probíhat i taneční ligy seniorů. Díky úspěšné organizaci loňského ročníku má tato soutěž pro letošní rok základní bodový koeficient 2, tedy stejný jako má například Mistrovství ČR. Tento koeficient ještě poroste díky mezinárodní porotě, která se zde představí poprvé. V porotě zasednou kromě prezidenta a viceprezidenta ČSTS také porotci z Polska, Slovenska, Maďarska a Německa. V neděli pak proběhnou soutěže nejvyšší národní třídy tedy A. Za vrchol celého víkendu můžeme považovat sobotní Taneční galavečer, v jehož rámci proběhnou, tak jako minulé roky, semifinále a finále taneční ligy seniorů v latinskoamerických i standardních tancích. V přestávkách mezi koly bude k tanci i k poslechu hrát kapela Ada & Denny Band. Lístky na oba večer budete moci získat na Tanečním studiu Sokolská 6, případně zarezervovat na emailu info@fuego.cz.

Kvůli přípravám soutěže se naše páry zatím nezúčastnily moc soutěží, ale i z těch pár startů máme úspěchy. O víkendu 12. - 13. ledna se konala soutěž Dance Time Gala Cup v Praze. Sobotní část byla věnovaná soutěžím ProAm, kam jsme vyrazili v silném zastoupení. I zde se nám podařilo získat plno super umístění. Lenka Volná se protančila do finále v salse, Klára Pazourková se také protančila do finále v nejvyšší třídě Diamond latina. Zdaleka nejlépe si vedla Barbora Černá, která se umístila na stupních vítězů ve všech svých kategoriích jak v latině tak stadardu. Všechny shodně s jedním partnerem – Janem Beránkem, který tak i spolu s večerními ukázkami za tento den tančil 62 soutěžních tanců, tedy 12 soutěžních kol a kus. (Jen pro info, jeden soutěžní tanec je jako běžet 400m sprint.)

V neděli se pak konaly normální postupové soutěže, ze kterých si stříbro přivezli Ondřej Svoboda s Markétou Adamusovou. Tímto výsledkem si zároveň zajistili postup do vyšší třídy D LAT. Gratulujeme!

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena