Fuego Říčany, taneční klub

2. 6. 2017

Jarní část taneční sezony se chýlí ke konci…

…a v našem klubu se stále něco děje. V posledním Kurýru jsme vás informovali o mnoha úspěšných soutěžích našich párů a nás těší, že i tento měsíc tempo nezpomalilo a my vám tak můžeme opět napsat o dalších skvělých umístěních

                Na konci dubna, konkrétně 23., se konala soutěž v Lysé nad Labem a náš klub měl hned dvojnásobně zastoupení na stupních vítězů v kategorii B LAT. Stříbrnou příčku si vytancoval pár Zbyněk Pitra s Kamilou Donátovou a podařilo se jim tak získat první potřebné finále k postupu do vyšší třídy. Zlato pak dovezl Jan Havíř s naší Šárkou Spáčilovou. Jan se Šárkou svůj triumf zopakovali ještě o týden později v Nymburce, kde se jim podařilo vyhrát v konkurenci 25 párů. Na 1. máje si pak na soutěži v pražské Lucerně krásným stříbrem vytančili vyšší třídu A. Naše další tanečnice hostující v pražském klubu Radka Pšeničková skončila se svým partnerem Danielem Klímou hned za nimi na 3. místě. 13. a 14. května se konaly soutěže v Chebu a ve Skalné a Petr Fiřt s Adélou Houžvičkovou vytančili dvakrát zlato v kategorii D LAT. Po tomto víkendu jim tak schází už jen poslední finále k postupu. V téže kategorii z Chebu přivezli ještě bronzovou medaili Jiří a Jana Tomkovi.

                Ani naše standardní páry nezahálejí. Petr Pokorný s Anežkou Kabátovou skončili za poslední měsíc na soutěžích v Nymburce, Neratovicích a v Praze v kategorii C STT dokonce dvakrát druzí a jednou třetí a k tomu získali ještě dvě potřebná finále k postupu do vyšší třídy. Petr a Zdeňka Pánkovi vytančili první místo na soutěži v Lysé nad Labem v kategorii SEN I D STT a účastnili se i soutěže v Německu, odkud si odvezli dvě stříbrné medaile za kategorii SEN I D STT a k tomu přidali ještě jedno stříbro za druhé místo v kategorii SEN II D LAT.

                Nesmíme však také opomenout naše trenéry Jana a Pavlu Beránkovi. Ti se vydali na soutěž do nedaleké Budapeště, kde se jim podařilo vytančit krásné bronzové místo. Na seniorské taneční lize, která se konala v Újezdě u Brna, pak skončili o příčku výše, tedy druzí.

                Možná se vám zdá, že jsou úspěšné pouze vytancované páry. Tomu tak ale zdaleka není! 7. května se konala taneční soutěž v Neratovicích a v kategorii E LAT (tedy pro začínající páry) jsme měli hned trojnásobné zastoupení. Všechny tři páry se dokázaly probojovat až do finále, kde na skvělém šestém místě skončil Patrik Tunkl s Veronikou Žilákovou a bronzovou příčku obsadil dokonce nově složený pár David Muk s Klárou Valíkovou. Celou soutěž vyhrál Filip Süsmilich s Valentýnou Kaňákovou.

V červnu ještě proběhne tradiční taneční akademie, na kterou jste všichni srdečně zváni (datum bude upřesněno na stránkách a facebooku). A pak už hurá na taneční soustředění.

Více informací o klubu a jednotlivých párech naleznete na facebooku Fuega nebo na webových stránkách www.fuego.cz.

Vaše Fuego

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena