Gymnastika a TeamGym Říčany

27. 10. 2017

Říčany vyhrály Závod gymnastických nadějí

 

 

Pozvolný začátek školního roku je za námi – všechny kurzy jsou zahájeny a zaplněny J Opět s námi cvičí větší počet „gymnastů a gymnastek“ než v loňském roce, a to nás velmi těší. A protože se náš oddíl nevěnuje jen dětem na rekreační úrovni, ale i závodním gymnastkám, rozběhla se i jejich sezóna a my Vám rády pravidelně sdělujeme, jak se nám na soutěžích daří.

1. října v Praze na závodě „Dráček“ v dopolední části soutěžily „zkušenější závodnice“. 1.místo za družstva výkonnostní ktg. A vybojovala naše děvčátka - Lucie Gaždová (2007), Linda Procházková (2008) a Amélie Žvejkalová (2010). V jednotlivkyních v nejstarší ktg. se Lucka umístila na stříbrné příčce, stejně tak Amélka v ktg. nejmladší. Dopoledne ještě proběhl závod „mimi“, kde za Říčany bojovaly teprve 4-5leté holčičky a díky Victorce Seaton máme další stříbrnou medaili.
V ktg. 2008-2009 se společně na 4. místě umístily Linda Procházková a o rok mladší Andrejka Jechová, hned za nimi, a to velmi těsným rozdílem, skončila Ellenka Pospíšilová, 10. Anežka Hanzálková, 16. Majda Koudelková a 21. Terka Hrušková (také o rok mladší, než většina startovního pole). V ktg. 2010-11 skončila na 2. místě Amélka Žvejkalová, 8. Kája Rašková, 9. Anička Rampulková a 11. Kája Šebestová. V dopolední části ještě proběhl závod "Mimi 2012 a ml.", kde máme také stříbrnou medaili, a to díky Victorce Seaton, 5. Alička Karešová, 6. Nelinka Hrubá, 9. Adrianka Mančíková, 10. Julinka Velebová.ě do 6. místa, a tak si ji všechny naše závodnice odvezly). V ktg. 2008-2009 se společně na 4. místě umístily Linda Procházková a o rok mladší Andrejka Jechová, hned za nimi, a to velmi těsným rozdílem, skončila Ellenka Pospíšilová, 10. Anežka Hanzálková, 16. Majda Koudelková a 21. Terka Hrušková (také o rok mladší, než většina startovního pole). V ktg. 2010-11 skončila na 2. místě Amélka Žvejkalová, 8. Kája Rašková, 9. Anička Rampulková a 11. Kája Šebestová. V dopolední části ještě proběhl závod "Mimi 2012 a ml.", kde máme také stříbrnou medaili, a to díky Victorce Seaton, 5. Alička Karešová, 6. Nelinka Hrubá, 9. Adrianka Mančíková, 10. Julinka Velebová.
V odpolední části jsme především ve starších ktg. měly závodnice, které zažívaly svou závodní premiéru ve sportovní gymnastice. V ktg 2006-7 se na 15. místě umístala Koláčková Barča. V ktg. 2008-9 nepopulární 4. místo Sára Zvadová a na 7. místě Viky Zvadová - jedná se o parádní výsledek obou holek, protože v této ktg. závodilo 40 závodnic, 31. Kája Kuchařová (o rok mladší). Ktg. 2010-11 byla ovšem obsazena ještě více- 65 holčiček a mezi nimi vybojovala krásné 6. místo Barča Štěpáníková, 11. Mája Pechmanová a 22. společně Sofinka Ludvíková a Sofinka Bezoušková (která má za sebou také svou premiéru).
První úspěšný závod tohoto školního roku je tedy za námi a těšíme se na dalšMalé "velké" gymnastické naděje se 8. října sjely na závod do Horních Počernic. A že jich letos bylo opravdu hodně, nechyběly ani velké pražské oddíly. V závodu lavička+prostná ktg. roč. 2011 závodily Péťa Mensová, Sára Polcarová a Julinka Holdsworth, všechny obsadily krásné příčky. Starší ktg. 2010 již závodila v celém gymnastickém čtyřboji - pro většinu to byl první „opravdový“ čtyřboj – nejlépe se vedlo Amélce Ž., která obsadila krásné 3. místo, ale ani ostatní (K. Rašková, A. Rampulková, K. Šebestová, B. Štěpáníková) se neztratily v tomto náročném závodě. Soutěže družstev, do které se započítávají nejúspěšnější závodnice z obou kategorií, se zúčastnilo hned 7 oddílů: TJ Bohemians Praha, TJ Sokol Kampa, TJ Sokol Horní Počernice, SK Hradčany, GT Šestajovice, Klub sportovní gymnastiky Most a TJ Tourist Říčany. A jak to v takové konkurenci dopadlo? Družstvo TJ Tourist Říčany ve složení A. Žvejkalová a J.Holdstworth VYHRÁLO!!!! v celém gymnastickém čtyřboji, pro většinu to byl první “opravdový” čtyřboj, a měli jsme zde hned pětici šikovných - nejlépe se vedlo Amélce Žvejkalové, která obsadila krásné 3.místo, Kája Rašková 11.,Kája Šebestová 13.,Anička Rampulková 15. a Barča Štěpáníková 18.místo (celkem 28).

Rády bychom poděkovaly městu Říčany za finanční podporu ve formě grantů, kterou nás pro tento rok opět podpořilo, i díky této podpoře můžeme slavit takové úspěchy. Děkujeme!!!

JJ a BB

  www.gymnastika-ricany.cz

Nejmladší říčanský medailistka z "Dráčka"

 

Závod gymnastických nadějí

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena