Gymnastika a TeamGym Říčany

2. 3. 2018

Ve dvou se to lépe cvičí

Netradiční závod dvojic DUO GYM CUP v Šestajovicích byl prvním závodem nového roku pro naše sportovní gymnastky. Dvě kamarádky utvoří dvojici a absolvují společně celý čtyřboj, body se jim sečtou a celkový výsledek je jejich společná práce. Našim gymnastkám se také skvěle vedlo, v ktg. Mimi (roč. 2012) jsme měly velké zastoupení na stupních vítězů – Zlato V. Seaton a A. Karešová, stříbro N. Hrubá s hostující holčičkou, bronz E. Cimbotová a S. Vašutová. V nejobsazenější ktg. Mladších žákyň A (roč. 2009 - 10) vyhrály A. Žvejkalová s A. Rampulkovou, 4. Karolínky Rašková a Šebestová a 5. místo A. Jechová a T. Hrušková (22 dvojic). 5. místo získaly také ve starší ktg. (2007 - 08) L. Gaždová s E. Pospíšilovou. V B kategoriích, které mají nižší obtížnost, se stříbrné umístily S. Bezoušková s K. Kuchařovou a bronzové S. Ludvíková s M. Pechmanovou (ktg. 2009 - 10), starší děvčata A. Hanzálková a M. Koudelková ktg. 2007-08 vyhrála. A. Bernardová s A. Baranovou vybojovaly bronz v nejstarší ktg. (obě „ostaršené“ kvůli závodu družstev). Nakonec v závodě družstev B získaly Říčany druhé místo!

Poslední lednový víkend se trenérky SG i TG školily na různých místech v Praze, malá část gymnastek se vydala na Dobříšský čtyřboj a na závod v Praze, kde si děvčata poprvé vyzkoušela cvičení na hudbu.

V Dobříši vybojovala zlato B. Štěpáníková (ktg. 2010), stříbro K. Kuchařová a P. Mensová (ktg. 2009 a 2011), bronz S. Polcarová (ktg. 2011) a 4. a 5. místo A. Mančíková a J. Velebová (ktg. 2012).

V Praze postoupilo vždy 8 nejlepších do finále na jednotlivých nářadích. Byl to velmi kvalitně obsazený závod, k vidění byla gymnastika vrcholové úrovně, na kterou se krásně dívalo. Mezi mladšími 2009 - 10 bronzovou medaili na prostných získala Amélie Žvejkalová, A. Jechová ve finále skončila 7. Na kladině do finále postoupila pouze Amélka, skončila bramborová. Mezi staršími 2006 - 08 díky bezchybné sestavě zvítězila Ellen Pospíšilová v závodě na kladině.

Příměstské tábory na www.gymnastika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena