Gymnastika Říčany

2. 6. 2017

TeamGym CUP Říčany a MČR v Praze

Kdo zavítal na náš 1. ročník "TG Cup Říčany", odcházel zcela jistě se silným zážitkem, tak jako tomu bylo u nás. Vždyť se do říčanského Centra Na Fialce sjelo přes 400 malých i větších gymnastek z celé ČR. 42 závodících družstev se postaralo o celodenní sportovní program. Zážitek umocňovala velkoplošná obrazovka a celá technická podpora, kterou zajišťovala firma Yventech s.r.o. s panem Knetlem, za což jim patří velké díky. Poděkovat se patří i dalším sponzorům – firmě Indulona a všem rodičům, kteří se podíleli na organizaci. V neposlední řadě všem našim trenérkám, které výborně připravují naše svěřenkyně Teamgymu a Jitce Hánové za celodenní moderování závodu. Městu Říčany za poskytnutí finančního grantu a Centru na Fialce za možnost pronájmu prostor.

Za naše barvy závodilo 8 družstev, a jak se jim vedlo?

Ktg. 0 roč. 2010 a ml. – 1. místo a 11. místo,

Ktg. 1 roč. 2008-2009 – 2. místo, 7. místo, 10. místo,

Ktg. 2 roč. 2006-2007 – 4. místo a 7. místo,

Ktg. 3 roč. 2004-2005 – 2. místo.

Již nyní se těšíme na další ročník a Vám, kteří jste byli součástí toho prvního, ještě jednou moc DĚKUJEME!!!

Mistrovství ČR Teamgym se konalo 6.5.2017 v Praze a poprvé v historii fungování našeho oddílu se vrcholného závodu sezóny zúčastnila dvě družstva z Říčan v ktg. Junior I. ve věku 7-10 let. Lemurky (A.Vašutová, H.Ludvíková,V.Kotašková, M.Lipková, A.M.Dousoudilová, B.Jechová,L.Drahoňovská, R.Kapiccová)  obsadily nádherné 4.místo, o desetinu přišly o medaile, přesto perfektní výsledek při první účasti na velké akci. Družstvo složené z Ještěrek a Soviček (K.Chlumecká, A.Hájková, E.Reslerová, S.Firbachová, V.Skolilová, T.Cízlová, Zvadová, K.Knetlová, A. Weidlichová, S. Vítová, K. Švehlová, N.Kronusová) patřilo k nejmladším účastníkům a skončily na 12. místě. Gratulujeme a děkujeme za krásnou podívanou a reprezentaci oddílu i města Říčany.

 

Když se daří, tak se daří

Nejmladší gymnastky našeho oddílu zažily svou závodní sobotu 29.dubna. V Kolíně na závodech Hledáme nové talenty vyhrála soutěž družstev Koťata trenérky B.Bernardové s obrovským náskokem – mezi čtyřicítkou jednotlivkyň pak máme neuvěřitelných pět míst v první desítce, a to: 1. A.Žvejkalová, 2. K.Šebestová., 6. A.Rampulková, 8. B.Štěpáníková, 10. M.Pechmanová.

V Jihlavě na Bedřichovském ježkovi zářily Myšky roč. 2012, s trenérkami L. Cirkvovou a V. Nosálovou: 1. V.Seaton, 2. E.Cimbotová, 3. A. Karešová, 4. J. Velebová, 6. S.Vašutová.

O týden později se závodilo na Dokské kladině – tam se nejlépe dařilo Amélce Žvejkalové a Andrejce Jechové. Obě ve svých kategoriích vyhrály a navíc si domů odvezly i poháry za nejvyšší známku na kladině. Úspěchem bylo i 6.místo E.Pospíšilové v ktg.2007/8.

MČR Sportovní gymnastiky ASPV Doubí 12.-14.8. - pětice postupujících říčanských gymnastek z krajských přeborů čekala náročná republiková soutěž – reprezentovaly Středočeský kraj jako družstvo i jako jednotlivkyně. V nejmladší kategorii 2008-09 máme novou mistryni republiky Anežku Hanzálkovou. Terezka Hrušková skončila na 9. místě (celkem závodilo 49 holčiček). Soutěž 4členných družstev jednotlivých krajů (naše děvčata + gymnastka z Dobříše a Bělé) vyhrál Středočeský kraj a všechny holčičky si odvezly zlaté medaile! Starší kategorie roč. 2006-07 byla velmi silně obsazena, naše holky se umístily na krásných místech – 7. Terka Šubrtová, 8. Adélka Bernardová, 9. Valča Kroupová (celkem 50 závodnic). V závodě družstev se naše děvčata (spolu s týneckou kolegyní) za Středočeský kraj umístila na pěkném třetím místě, tedy i ony si odvezly domů medaile na krku a titul 2.vícemistr ČR. Jejich trenérka J.Jechová je jistě velmi spokojená.

Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu, jsme na Vás na všechny pyšné!

Příměstské otevřené tábory pořádáme již 5. rokem – nabídku termínů naleznete na webu:

www.gymnastika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena