Gymnastika Říčany

6. 5. 2018

Fialka plná gymnastických nadějí

 

Říčanské hvězdičky, 3. ročník domácích závodů ve sportovní gymnastice, je již minulostí. Den byl ozdoben milou návštěvou - zakladatelkou říčanské gymnastiky - Milenou Bartákovou, které jsme pogratulovaly spolu s jejími bývalými svěřenkyněmi ke krásnému životnímu jubileu. Dozvěděly jsme se, že oddíl založila v roce 1968, a tak letos vlastně slavíme již půl století, tak dlouhou má tradici náš gymnastický oddíl! Závodu se zúčastnilo 22 oddílů z celé ČR, téměř 300 holčiček ve věku 4 - 12 let a každá dívenka si odnesla balíček jako odměnu za úsilí a píli, se kterou se na závody připravila. Děkujeme všem sponzorům, kteří nám pomohli finančními a věcnými dary - Hujeval s. r. o., Bonavita spol. s r.o, Cukrárna Čiko Říčany, NET 4trade s.r.o., VLTAVA LABE MEDIA a.s., Studio Klára, pekařství Frydrych, rodičům za pomoc při organizaci závodu a stěhování nářadí, městu Říčany za poskytnutí dotace na tuto akci. Několik medailí a pohárů si odnesly právě naše gymnastky, tak svědomitě náš oddíl reprezentují všude v okolí – děkujeme.

Teamgym měl v březnu své závody na Vyšehradě, kde si starší Eagles vybojovaly bronz a Lemurky zlato. Dále ve Vršovicích, kde jsme měly čtyři družstva z celkového počtu 62 přihlášených – všechny naše svěřenkyně si ve svých ktg. odvezly medaile, což je až skoro neuvěřitelné a moc gratulujeme. O domácím dubnovém Teamgym Cupu informujeme v příštím vydání.

Gymnastky také nezahálí, v březnu kromě říčanských závodů byly v Poděbradech, kde hlavní cenou pro vítězku jsou hodnotné gymnastické cvičky. Je krásné, že dvoje cvičky jsme si odvezly domů a na bedně a předních místech se umístily i další naše šikovné gymnastické naděje. V polovině března se na krajských přeborech ČASPV kvalifikovaly naše čtyři gymnastky na MČR v Doubí u Třeboně. Ktg. Mladších žákyň II jsme ovládly a patřily nám celé stupně vítězů, k tomu pak třešinka na dortu v podobě zlaté medaile pro naše družstvo.

Příměstské tábory s gymnastikou na www.gymnastika-ricany.cz

BB a JJ

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena