Gymnastika Říčany

27. 5. 2018

Říčany září i na MČR Již se stalo tradicí, že náš oddíl pořádá ročně dva závody pro děti z celé ČR. 14. dubna jsme uspořádali další ročník Teamgym Cup, na který letos přijelo ještě více týmů než v loňském roce.

Nejedná se tedy o žádné malé akce, posuďte sami – 51 družstev = cca 400 dětí. Za velkými přípravami a organizací celého dne stojí velká skupina lidí – trenérů, rodičů, sponzorů… všem moc děkujeme. Po celou dobu, stejně jako loni, bylo dění na závodišti přiblíženo všem přítomným na velkoplošné obrazovce. Svou závodní premiéru si užily i naše malé „Ovečky“, děvčátka nar. 2011, která se se závodní formou gymnastiky sžívají teprve pár měsíců, ostatní holky bojovaly a snažily se předvést na domácí půdě co nejlepší výkon, díky kterému získaly krásná umístění na nejvyšších příčkách.

Dalším velkým závodem pro naše děvčata teamgymu bylo MČR, které proběhlo ve sportovní hale na Chodově. Prvního závodu IC Micro Team jsme se zúčastnily v pátek 27. dubna a holky nečekaně obsadily krásné 2. místo. O víkendu závodila družstva Eagles a Lemurky - na medaile nedosáhla, přesto se účast na MČR jistě stala motivací do dalších tréninků.

MČR sportovních gymnastek ČASPV 12. května nám přineslo stříbrné medaile ve družstvech, kde naše děvčata, A. Hanzálková, T. Šubrtová, M. Koudelková a K. Kuchařová, závodila za Středočeský kraj – opět velký úspěch říčanské gymnastiky a Stř.kraje, který navíc vyhrál celovíkendovou soutěž po sečtení výsledků napříč všemi kategoriemi.

V nezávodních skupinkách se nám chýlí pomalu kurzy ke konci, máme za sebou další společný rok. Náš oddíl se může pochlubit nejen dlouholetou tradicí, úspěšnými závodními družstvy, ale také kurzy, které na sebe mají věkovou návaznost – od nejmenších dětí, které u nás cvičí s rodiči, až po mládež a dospělé. Během prázdnin pro děti organizujeme několik turnusů příměstských táborů. Veškeré informace hledejte na www.gymnastika-ricany.cz nebo pište gymnastika-ricany@seznam.cz.

BB a JJ

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena