Gymnázium Říčany - Komenského náměstí

28. 4. 2017

Cenu Bronislavy Müllerové 2016/17 získali naši oktaváni, Středoškolská odborná činnost - SOČ, Vítězství v okresním kole biologické olympiády, Další úspěchy v biologické olympiádě, basketbalový turnaj všech generací

Cenu Bronislavy Müllerové 2016/17 získali naši oktaváni!

V letošním ročníku bylo oceněno celkem pět literárních prací středoškolských studentů na téma svoboda slova, dávající najevo samostatné porozumění úryvku textu Condorceta.

Je pro nás velmi potěšující, že mezi oceněnými jsou tři studenti oktávy z našeho gymnázia!

Kristina Kupková s prací „Víme vše, totiž že nevíme (skoro) nic (aneb hledání pravdy o 21. století)“, Jan Provazník s prací „Jak se stát člověkem aneb slepá ulička Condorcetova přístupu ke vzdělání“ a Jáchym Svoboda s prací „Pojetí vzdělání v současné a budoucí společnosti“.

Slavnostní vyhlášení a předání odměn proběhlo v pátek 7. dubna 2017 v Moravském zemském muzeu v Brně za účasti předsedy Ústavního soudu JUDr. Pavla Rychetského a veřejné ochránkyně práv Mgr. Anny Šabatové, Ph.D.

Vítězné práce jsou dostupné na adrese http://www.vnjh.cz/cena-bronislavy-muellerove/cena-bm-minule-rocniky/rocnik-20162017/

 

Středoškolská odborná činnost - SOČ

 

Dne 23. března se konala školní přehlídka prací SOČ. Jako nejlepší byla porotou vyhodnocena práce Šárky Melicharové z oktávy, která rozebírala novelu Nícení Ivany Myškové. O druhé a třetí místo se podělily práce septimánky Evy Havlíčkové „Dentální hygiena u dětí“ a sextána Jakuba Neuhofera „Vliv arbuskulární mykorhizy na invaznost nepůvodních taxonů rodu Solidago L.“

Všichni soutěžící postupují ve svých oborech do krajského kola.

Blahopřejeme a držíme palce!

 

D. Koukolová

 

Vítězství v okresním kole biologické olympiády

 

V pondělí 10. dubna 2017 se konalo na našem gymnáziu okresní kolo Biologické olympiády kategorie D. Soutěžili i naši nejmladší biologové, sekundáni, Jakub Sůsa, který suverénně ovládl tuto kategorii a obhájil tak loňské prvenství! Neztratila se ani Kristýna Palečková, která vybojovala 7. místo.

Oběma soutěžícím děkujeme za reprezentaci školy a Jakubovi držíme palce v krajském kole!

dř,dd

 

Další úspěchy v biologické olympiádě

 

Krajské kolo kategorie B se již tradičně koná na gymnáziu ve Slaném. V pátek 7. dubna reprezentovali naše gymnázium dva studenti. Ondřej Poncar z kvinty skončil na 7. místě a sextán Jakub Neuhöfer na 8. místě.

Gratulujeme!

 

Basketbalový turnaj všech generací 

Gymnázium Říčany v březnu uspořádalo otevřený turnaj pro všechny příznivce basketbalu, kteří měli chuť si přijít zahrát. V sobotu 4. března se v tělocvičně gymnázia sešlo skoro 40 sportovců a sportovkyň, mezi kterými nechyběli bývalí i současní závodní hráči říčanských družstev. Zahrát si přišli také studenti gymnázia, kteří si oblíbili basketbal v hodinách tělesné výchovy a to i ti, kteří již školní lavice dávno či nedávno opustili.

Po nástupu si účastníci sestavili pět družstev a hrálo se systémem „každý s každým“. Úlohy hlavního rozhodčího se ujal Honza Voříkovský, který vede závodní družstvo říčanských mužů. Jedno ze smíšených družstev zvítězilo, ale které to bylo, není tak důležité. Důležité je, že si všichni dobře zahráli a v přátelské atmosféře strávili příjemné dopoledne plné úžasných sportovních výkonů. V září je v plánu další turnaj, tak se připravte!

dd

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena