Husova knihovna Říčany

2. 6. 2017

Naše obvyklá otevírací doba platí do konce června. V červenci a srpnu, jak jsme již informovali v minulém čísle Kurýra, bude oddělení pro dospělé uzavřeno. Důvodem je rekonstrukce půdních prostor budovy a z toho vyplývající nutnost prostory knihovny zcela vyklidit.

Během prázdnin si zde tedy nebude možné knihy půjčit. Škoda, vždyť právě o prázdninách se tolik chybějící čas a klid na čtení knih najde nejsnáze. Řešením je zásobit se čtením na léto již v červnu, a to v opravdu velkém množství. Počet knih na výpůjčku a čtenáře je omezen na cca 50 000, což je počet knih v prostorách na Masarykově náměstí (celkem má knihovna okolo 128 000 knih). Výpůjční lhůty budou samozřejmě prodlouženy. Vrátit knihy budete moci až po znovuotevření knihovny po rekonstrukci. Pokud nedojde k nepředpokládanému skluzu stavebních prací, měli bychom otevřít začátkem září.

Z červnových výpůjček budou mít užitek obě strany. Čtenář získá čtivo na prázdniny, přičemž nebude muset tolik hlídat lhůty k vracení jako obvykle. Knihovně se zmenší množství knih, které bude muset přestěhovat. Jde tedy o učebnicový příklad ideální situace „win – win“.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena