Husova knihovna Říčany

1. 9. 2017

Malování na rynku, Balení učebnic „na míru“

Hlavička na prázdniny 2014 v jpg

Husova knihovna po prázdninách

 

Oddělení pro děti:  Vracíme se k naší běžné (mimoprázdninové) otevírací době. V pondělí, úterý a v pátek bude otevřeno od 12 do 17 hodin, ve středu od 8.30 do 18 hodin a ve čtvrtek od 8.30 do 17 hodin.

           

Oddělení pro dospělé:   Znovuotevření je závislé na ukončení stavebních prací při opravě střechy a rekonstrukci půdních prostor budovy. Předpokládaný termín byla polovina září. V době uzávěrky tohoto čísla Kurýra ještě není známo, zda bude dodržen.  Sledujte naše www stránky a facebook, kde najdete aktuální informace.

Výpůjční lhůty pro vracení knih jsou samozřejmě prodlouženy, vrátit knihy budete moci až po znovuotevření knihovny.

 

 

Malování na rynku – středa 13. 9.,  9 – 15 hodin

 

Jako každý rok, i letos se děti z Říčan a okolí sejdou při zářijovém Malování na rynku, nazývaném také Galerie pod širým nebem. Děti při ní dostanou kreslící potřeby a zobrazují své představy o různých pojmech, objektech, jevech, o všem možném, podle tématu, které je zadáno. Záleží jen na nich, z jaké stránky dané téma uchopí. Každý rok je jiné, někdy je voleno z oblasti pohádek, fantazie, jindy je zase velmi konkrétní, z reálného života. V minulých letech malovaly děti např. co se jim líbí na našem městě, své představy o životním prostředí, jak se jim líbí v knihovně či čím by chtěly být. Letošním tématem jsou „Hastrmani a bubáci“.

Malování se pořádá na Masarykově náměstí ve středu 13. září od 9 hodin.

Akce se tradičně zúčastňují školy a školky z Říčan a z okolí. Ty, které u nás ještě se svými dětmi nebyly, prosíme o kontaktování do knihovny.

V případě nepříznivého počasí jsme vždy nabízeli úkryt v Husově knihovně, kde mladí malíři mohli v kreslení pokračovat. I nyní máme „mokrou alternativu“. Jelikož s vysokou pravděpodobností nebudou stavební práce zasahující knihovnu v té době dokončeny, případný „azyl“ nabídne velký sál KC Labuť.

 

Balení učebnic „na míru"

 

Tuto službu jsme nabízeli celé prázdniny a pokračujeme až do 17. září. Je určena těm, kteří nechtějí běhat po papírnictvích a shánět atypické obaly na sešity a učebnice. Balíme do průsvitné fólie, nejpozději do dvou dnů od převzetí, za exkluzivní cenu 5,- Kč za kus.

Knihy a sešity můžete přinést do našeho oddělení pro děti.  O přijetí zakázky rozhoduje pracovnice knihovny.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena