Husova knihovna Říčany

27. 5. 2018

Sbohem, Stará radnice! Vítej, Teršípáku! Až vyjde toto číslo Kurýru, provoz dospělého oddělení knihovny ve Staré radnici bude minulostí. Dobře nám sloužila desítky let a budeme na ni spolu s našimi čtenáři asi ještě dlouho vzpomínat.  Nyní stojíme před úkolem „rozjet“ provoz v novém působišti. Knihovna dostala k dispozici renovovaný Teršípův dům (vžila se i zlidovělá zkratka „Teršípák“) na Masarykově náměstí 66.

 

Uzávěrka tohoto čísla byla 17. 5., takže informace zde podávané nejsou úplně aktuální. V den uzávěrky jsme měli před sebou ještě dva dny provozu ve Staré radnici.  Začátek stěhování byl naplánován na sobotu 19. 5. V domě samotném ještě zbývalo dokončit poslední technické práce, zejména instalaci nového osvětlení. Proto v době uzávěrky Kurýru nemůžeme ještě oznámit přesný den, kdy v Teršípově domě otevřeme. Ale s jistotou počítáme, že to bude v průběhu června, spíše dříve než později. Ve chvíli, kdy červnový Kurýr vyjde a budete číst tyto řádky, zřejmě již termín otevření znám bude.

Těšíme se na tuto novou etapu v historii Husovy knihovny. Půjde skutečně o výraznou změnu oproti minulosti, neboť prostory v Teršípově domě se od těch dosavadních velmi liší, zejména rozdělením do tří pater. Tomu bude nutno vše přizpůsobit – mobiliář, rozložení regálů s knihami, umístění výpůjčního pultu, situování dalších služeb apod. Věříme však, že pro naše čtenáře vytvoříme optimální prostředí a uspokojíme i nejvyšší nároky, které jsou na dnešní knihovny kladeny. Předpoklady k tomu jsou dány mimo jiné i reprezentativním charakterem objektu.

Od zahájení provozu zde bude otevřeno od pondělí do pátku od 8.30 do 18 hodin, v sobotu od 8.30 do 12 hodin.

V oddělení pro děti na Komenského náměstí je otevřeno v pondělí od 12 do 18 hodin, v úterý od 12 do 17, ve středu a čtvrtek od 8.30 do 18 a v pátek od 12 do 17 hodin.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena