1.ZŠ Říčany, Masarykovo nám.71

28. 4. 2017

aneb Informace přímo od zdroje

Otevírá ve školním roce 2017/2018

 

6. třídu s rozšířenou výukou matematiky

 

Písemná přijímací zkouška (zařazovací řízení) se koná ve středu 17. května 2017 v 8.10 v budově 1. ZŠ, Masarykovo náměstí 71 (budova za kostelem). Zkoušky probíhají formou matematického testu. Testu se neúčastní žáci, kteří již byli přijati na osmiletá gymnázia a odevzdali tam zápisový lístek. Žáci si přinesou psací a rýsovací potřeby.

Přihlášky s kopií vysvědčení za 1. pololetí pátého ročníku musí být dodány nejpozději 9. 5. 2017 do 14.00 hodin do budovy školy.

Budou přijímáni pouze žáci, kteří mají jako cizí jazyk angličtinu.

Přihlášku lze vyzvednout v hlavní budově školy nebo stáhnout ze stránek školy (www.zs-ricany.cz).

O zařazení žáka do této třídy rozhoduje ředitel školy na základě výsledků zařazovacího testu, hodnocení v 5. ročníku (vysvědčení) a kapacitních možností školy. Náhradní termín nevypisujeme.

Další informace na tel. čísle 323 602 794.

 

                                                                          Pavel Bednář

                                                                              ředitel školy

 

 

1.základní škola Masarykovo nám. Říčany hledá učitele II.stupně především pro výuku českého jazyka, hudební výchovy, výtvarné výchovy, fyziky. Dále hledáme učitele s aprobací AJ na I. stupeň. Nabízíme výborný kolektiv a práci na celý i částečný úvazek.

Informace na tel. čísle 323 602 794

 

Barevný týden

 

V týdnu od 3. do 7. dubna 2017 probíhal na naší škole „Barevný týden“. Jednotlivé dny byly ve znamení určitých barev. Zástupci školního parlamentu dané barvy navrhli, tak třeba v  pondělí to byla červená, úterý bylo ve znamení zelené a středa bílé barvy, ve čtvrtek pak všichni vyměnili bílou za žlutou a týden jsme ukončili ve veselé oranžové barvě. Do barevného ladění se zapojili také učitelé. Postupně se toto ladění zdokonalovalo a ke konci týdne byla většina dětí v dané barvě od hlavy až po paty. Barevný týden se netýkal jen oblečení, ale také zdravého stravování. Žáci rozlišovali potraviny, tedy nejen podle barev, ale také podle jejich významu pro zdraví. V tomto duchu nosili i svačiny, tedy barevné a zdravé. V českém jazyce se pokoušeli složit na toto téma básničky, ale i krátký příběh, v pracovních činnostech modelovali zeleninu a ovoce a ve výtvarné výchově se rozpomínali, co vše v daných barvách znají.

Stejně jako se po zimních měsících zbarvuje příroda, tak i v naší škole jsme si udělali zářivý týden plný barev.

 

Iva Skořepová

 

Návštěva školní družiny v Olivovně

 

Basketbalové turnaje AŠSK

Jedeme do Brandýsa nad Labem, který je již tradičně pořadatelem okresního kola. Všechno probíhá hladce, vítězíme, dokonce porážíme i favority ZŠ Na Výsluní. Stejně jako loni máme 1. místo a postup do krajského kola.

 Tentokrát nás čekají Poděbrady. Těžká skupina, ve které je pozdější vítěz i druhý postupující do kvalifikace o postup na republiku. Loňské vítězství neobhajujeme, snad se to podaří příští rok. Bojovaly jsme jako lvice ve složení Maruška Charvátová, Maky Nádvorníková, Maky a Hanka Oubrechtovy, Zuzka Řeřichová, Sára Kadlecová, Terka Bočková a Eliška Hněvsová.

 

Lenka Schickerová

 

Velikonoce na statku v Třebízi

Před velikonočními prázdninami vyrazili žáci třetích tříd z 1. ZŠ Říčany na dlouho očekávaný výlet do skanzenu v Třebízi. Hned na malebné návsi s kouzelnou vrbou se děti ocitly jako v pohádce, a když je chasník Jeník srdečně uvítal na Cífkově statku, kde právě vrcholily přípravy na velikonoční svátky, byly úplně ve svém živlu. „Pozdrav Pán Bůh!“, pozdravily pana statkáře, mládenec Jakub učil chlapce uplést pomlázku, děvečka Kačenka ukázala děvčatům, jak mohou namalovat vajíčka a jakou barvu pentle navázat na pomlázku chlapci, který se jim líbí. Pan farář jim poutavě vyprávěl o křesťanském významu Velikonoc. Děti byly také u toho, když se na Družebnou neděli domlouvaly svatby a na Smrtnou neděli vynášela ze vsi Morana. Ochutnaly mazanec, ozdobily si keramickou ovečku a nakoupily spoustu řehtaček a perníkových vajíček. Bylo to zábavné a poučné dopoledne!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena