I.ZŠ Říčany, Masarykovo nám.71

30. 6. 2017

aneb Informace přímo od zdroje

Závěr školního roku v naší družině

15. května 2017 se školní družina vypravila na výlet do Včelího světa v Hulicích, kde se nachází interaktivní expozice ze života včelstva. Děti se včelkou Medulkou se ocitly ve velkém úlu s obřími plástvemi, na dotykových monitorech si prohlédly anatomii včely, zahrály si kvíz ze života včel, slyšely zvuky včel, vyzkoušely si pomůcky pro práci včelaře, prohlédly si opravdový včelí úl a bylinkovou zahrádku, vyrobily si svíčku z včelího vosku. Nakonec si děti zakoupily upomínkové předměty a medové pamlsky. Byl to krásný den.

                               

Ve čtvrtek 8. června 2017 přivítali žáci školní družiny dětskou spisovatelku Kláru Smolíkovou, která pro ně měla nachystaný čtenářský workshop nazvaný „Viktorka a vesmírná dobrodružství: Co se schová do bubliny?“. Žáci prozkoumali komiksový vesmír, učili se správně číst a porozumět komiksům, stali se komiksovými postavami a zkusili si vymyslet vlastní komiks. Zábavná forma pracovních listů, prezentace na interaktivní tabuli a výstavka knih paní Smolíkové se dětem velmi líbila. Všichni odcházeli spokojení a ještě si odnášeli knihu s vlastnoručním podpisem autorky.

                                                                        L. Kratochvilová, Š. Kapinusová – vychovatelky ŠD

                   

 

Europa macht Schule

V úterý 23. května nás přijel navštívit do hodiny německého jazyka pan Julian Klenke z Hannoveru, aby nám představil spolkovou zemi Dolní Sasko a město Hannover, odkud pochází.

Pan Klenke si připravil prezentaci, v níž nám ukázal, jaké zvyky, svátky, tradice a památky mají v části Německa, kde žije. Prezentace byla poutavá a poučná, odnesli jsme si z ní mnoho informací o Německu, například, že tam mají velmi drahé pivo. Prezentace byla plná obrázků a sepsaná v bodech, takže byla srozumitelná pro všechny.

Na konci dvouhodinové lekce nás čekal závěrečný kvíz s otázkami, které jsme se ve skupinách v rámci soutěže snažili zodpovědět. Každá skupina si zvolila svůj vlastní německý název. Sladkou odměnu za účast získaly nakonec všechny soutěžící skupiny žáků. Kvíz byl totiž velmi jednoduchý, takže většina ho zvládla za plný počet bodů. Pan Klenke si pro nás stylově připravil německé sladkosti.

Jsme rádi, že pan Klenke naši školu navštívil, a doufáme, že se mu u nás líbilo stejně tak, jako nám a chtěli bychom poděkovat za zajímavou a informacemi nabitou dvouhodinovku němčiny!

Anna Hanzlová, 8.B, Julie Rovenská, 8.A

Jana Krebsová, vyučující německého jazyka

 

 

  1. základní škola Masarykovo nám. Říčany hledá učitele II. stupně především pro výuku výtvarné výchovy, českého jazyka a fyziky. Dále hledáme učitele tělesné výchovy a informatiky na první stupeň.  Nabízíme výborný kolektiv a práci na celý i částečný úvazek.

Informace na tel. čísle 323 602 794

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena