Informace z dopravy

27. 4. 2018

Inteligentní parkování, Rekonstrukce ulice Politických vězňů, Nová B+R parkoviště u nádraží

Inteligentní parkování na Masarykově náměstí – pilotní projekt

 Na polovině Masarykova náměstí (strana u pošty), byla všechna parkovací stání opatřena parkovacími senzory. Díky nové technologii budou mít řidiči, ale i městská policie, přehled o jejich aktuální obsazenosti. Kromě webového rozhraní (a brzy i mobilní aplikace Říčany v mobilu) je aktuální počet volných míst zobrazován na dvou informačních cedulích na příjezdu k náměstí (tyto cedule jsou zatím provizorní, jejich přesný vzhled a umístění budou též předmětem vyhodnocení).

Pilotní provoz je spuštěn na dobu 6 měsíců. Nasbíraná data budou pak vyhodnocena s ohledem na zlepšení služeb občanům a bude rozhodnuto o případném rozšíření na další parkovací plochy v centru města.

David Michalička

 

 

Rekonstrukce ulice Politických vězňů začala. Dopravu ve špičce řídí městská policie.

V souvislosti s rekonstrukcí komunikace Politických vězňů a uzavřením této ulice se zintenzivnila doprava na křížení ulic 17. listopadu a Štefánikova. Dopravu v době ranní špičky zde řídí městská policie. Aktuální informace o rekonstrukci ulice Politických vězňů najdete na webu města v sekci Život ve městě.

kl

 

Nová B+R parkoviště u nádraží 

První vítězný projekt z loňského premiérového pébéčka Překvapte Říčany je již hotový. Věříme, že potěší nejen cyklisty, kteří nechávali dosud svá kola v průchodu rondelu, ale všechny, kdo prostorem u nádraží procházejí. Jedním ze záměrů je kultivovat právě tento prostor. Prosíme proto cyklisty, aby využívali nově vybudovaná parkoviště pod a nad rondelem.

kl

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena