Jarní cena v rokenrolu

3. 6. 2013

V první květnovou sobotu zněly ve zcela zaplněné říčanské hale opět rokenrolové rytmy. TŠ Twist Říčany pořádala 4. 5. za podpory města Říčany už 12. ročník soutěže v akrobatickém rokenrolu pod názvem Jarní cena TŠ Twist Říčany.

Akce se zúčastnilo na 80 domácích tanečníků.

První místo získala říčanská párová juniorská formace Fascination, druhé místo pro domácí získala skupina Babies v ktg. dětských dívčích formací. V téže ktg. páté místo obsadila formace Twisties. Zajímavostí je, že úřadující mistryně světa z formace Madonna, tančící v juniorské ktg., získaly až třetí místo. Další domácí formace Icons získala ve stejné ktg. až páté místo. Tequilas, bývalé mistryně světa, braly nakonec mezi seniorkami bramborovou medaili. Zdá se, že domácí prostředí našim po výsledkové stránce tolik nesvědčilo.

Mezi nejmladšími páry zářil náš dětský pár: Daniel Holoubek a Barbora Škardová, který obsadil pěkné čtvrté finálové místo. Nejlepší žákovské domácí páry se seřadily těsně za branami finále, na 8. místě Filip Baťha s Terezou Parysovou a na 9. místě Václav Skalický a Tereza Valchová. Nejlepší twistoví junioři, Marcel Brummer a Karolína Jílková, skončili v juniorském finále šestí.

TŠ Twist Říčany děkuje všem rodičům, kteří se soutěží tradičně pomáhají. Stejně tak děkujeme městu Říčany, firmám RTK Logistic, Bistrot, Beno Říčany a Freesys. Skvělou jarní výzdobu zabezpečila firma Piskáček. Bez těchto subjektů by se soutěž jen těžko uskutečnila. Děkujeme!

TŠ Twist hledá další mistry světa!

Nejúspěšnější formační oddíl v rokenrolu hledá další mistry světa. Doplňujeme naše formace a hledáme dívky i chlapce, samostatně i v párech. Noví, sportovně založení zájemci ve věku od šesti do čtrnácti let mohou přijít v pátek 14. 6. od 17.00 hodin do sokolovny ve Strašínské ulici. Sportovní oblečení, obuv a dobrou náladu s sebou!

Více o dění v oddíle trojnásobných, úřadujících mistrů světa na www.tstwist.cz.

 

TŠ Twist Říčany

ts.twist@post.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena