Jarní koncerty Říčanského komorního orchestru

6. 5. 2018

Tento rok zahájil Říčanský komorní orchestr svou koncertní sezónu již před Velikonocemi v Květnou neděli, kdy provedl v říčanském kostele duchovní skladbu Giovanniho Battisty Pergolesiho Stabat Mater. Stejný koncert jsme opakovali 29. března v Kostelci nad Černými lesy.

 

 

Pro další vystoupení jsme nastudovali odlehčený, populární program z filmových melodií, který bude výjimečný tím, že všechny skladby zahrajeme v premiérové úpravě uměleckého vedoucího orchestru Petra Anděla a to pouze pro smyčcový orchestr.

Diváci budou mít možnost slyšet melodii z filmu Charlieho Chaplina Světla ramp, dále nádhernou hudbu z filmů Podraz, Doktor Živago, Casablanca, Porgy a Bess, Snídaně u Tiffanyho, Muž a žena. Také z novějších jako např. Kmotr, Tenkrát na Západě, Mamma mia a mnohé další. Jako sólisté se představí Jaroslav Bohdal – housle a Jaromír Jech – saxofon.

Program koncertu nebude obsahovat přesné názvy a pořadí skladeb a v průběhu koncertu budou zapojeni i diváci tím, že budou mít za úkol právě odehranou skladbu uhodnout.

První z koncertů s tímto programem je naplánován na 13. května odpoledne na terase zámku Konopiště. V Říčanech se bude koncert konat v úterý 22. května v 19:30 v kulturním centru Labuť. Věříme tomu, že vás neobvyklý program koncertu zaujme a těšíme se na vaši návštěvu.            

Milan Pračka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena