Jaro v podání partnerských škol

9. 5. 2013

Dne 25.dubna 2013 se uskutečnil Jarní koncert partnerských škol. Říčanské školy, které opravdu hudbou žijí - ZUŠ, ZŠ z Bezručovky a MŠ Čtyřlístek, se společně podílely na přípravě pestrého Jarního koncertu, který shlédlo téměř 200 posluchačů a diváků především z řad rodičů a přátel škol

 

 

 

Koncert  byl zahájen  zpěvem známých lidových písní. Za doprovodu klavíru a rytmických hudebních nástrojů se rozezněl 150 členný  dětský sbor tvořený všemi vystupujícími žáky výše jmenovaných škol.

 

V hodinovém hudebním programu se sborové a souborové skladby střídaly se sólovými skladbami. Slyšeli jsme Sonatinu pro flétnu, německý tanec v barvě zvuku fagotu,  zazněly struny houslí ve skladbě Mazurka  a z křídla klavíru zněly akordy durové i mollové.

 

Děti z hudebních tříd 1. – 4. ročníku z Bezručovky zazpívaly písně známých hudebních skladatelů či hudebních skupin. „Ain´t Gonna Give Up On Love“, píseň kytaristy Steva Raye Vaughana, nemohla chybět na Jarním koncertě v podání  školní kapely "Troufalost" z Bezručovky.

 

Hudební program příjemně oživila pohybová ukázka dětí z MŠ Čtyřlístku a scénický tanec tanečního oboru ZUŠ z Říčan.  Nechyběl zde ani Samba band  ze ZUŠ, který rozproudil a rozvlnil celé publikum skladbou „Maracatu.

 

 

Jarní koncert zakončil taneční orchestr ZUŠ pod taktovkou kapelníka a pedagoga Jiřího Odcházela se skladbou „Yesterday“.

 

Důkazem o perfektní spolupráci škol, které opravdu hudbou žijí, svědčí poslední skladba "Rome Wasn´t Build In A Day", kterou společně zahrál taneční orchestr ZUŠ a školní kapela Troufalost z Bezručovky. Publikum tleská do rytmu a děti tančí pod podiem. Na tvářích mladých muzikantů je zřetelně vidět radost a smysl se dál hudbě věnovat.

 

Poslední tóny Jarního koncertu doznívají sálem říčanského kulturního domu Labuť. Velké poděkování všem vystupujícím, pedagogům za přípravu žáků na koncert a nemalé poděkování technikům a zvukaři při realizaci koncertu zaznívá z úst moderátorky koncertu.Všem posluchačům děkujeme za vytvoření pěkné atmosféry.

 

Již teď se těšíme na další společné hudební  chvíle škol ZUŠ Říčany, ZŠ z Bezručovky a MŠ Čtyřlístek. Tak brzy naslyšenou!

 

Jana Mrázková - Fingerová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena