Klub šachistů Říčany

30. 6. 2017

Páté místo na 55. M ČR družstev, Pohár města Říčany 2017

Páté místo na 55. M ČR družstev

O víkendu 3. 6. - 4. 6. 2017 se v krásném sále v Chrudimi hrály slavné ZAJEČICE. Již 55. ročník byl opět zároveň Mistrovstvím České republiky družstev starších žáků, tzn. hráčů do 15 let. Startovalo rekordních 63 družstev. Družstvo tvoří 6 hráčů, z toho musí být jedna dívka a jeden mladší žák do 12 let.

KŠ Říčany 1925 nasadilo do soutěže 2 týmy.  A tým ve složení Novotný (nová posila do extraligy), Vilímová, Otrubová, Bartošová, Bartoš, Kurek a Šmolík skončil na 5. místě. V celé historii této soutěže se jedná o historicky nejlepší výsledek. Přitom na medaili nám chybělo pouze přidat jednu výhru, kterou jsme ztratili v zápase s Vlašimí, kde jsme měli dlouho navrch, ale konečný výsledek byl 2:4. Tým byl velice kompaktní, a tak není jednoduché říci, kdo byl nejlepším hráčem. Martin Novotný uhrál na první desce 5,5 bodů z devíti partií, což byl velice sympatický výkon.

            B tým ve složení: Heger, Strnadová, Zemen, Mačok, Strnad, Pravda a Vitvar skončili na 29. místě, což není pravdivý obrázek o tom, jak tým hrál, ale špatný los v posledním kole, což byl tým Unichess Praha, je odsunul téměř až do třetí desítky. Nejlepší výsledek předvedl náš pracant Míša Strnad, který uhrál 6 b ze 7, což byl skvělý výkon.

 

Vítězem se stal výběr hráčů (minimálně odchovanců) z různých krajin, a to tým ŠK 2222 Polabiny Pardubice, který byl jasný favorit a neměl v soutěži konkurenci.

Zároveň se s turnajem hrála i soutěž dvojic, kde nás reprezentoval mladý, talentovaný a nebojácný pár Jáchym Němec a Tobias Pressler, kteří svoji premiéru okořenili ziskem bronzové medaile! Na turnaj klubových dvojic se poslední desítky let sjíždí vždy nejlepší dvojice těch nejmladších. Dvojice musí tvořit hráči do 10 let. Vítězná dvojice reprezentovala Unichess Praha.

 

Velká gratulace a držíme palce k zisku dalších potřebných zkušenosti a úspěchu.

 

Stanislav Stárek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena