Klub šachistů Říčany

2. 11. 2018

Bronzová na M ČR družstev žen, Ligové boje mládeže zahájeny

Bronzová na M ČR družstev žen

Slovenský Ružomberok hostil ve dnech 10. - 14. září devátý ročník Česko-Slovenské extraligy žen. Tentokrát nechybělo ani družstvo KŠ Říčany 1925. Náš tým odjel ve složení: Tereza Novotná, Josefína Králová, Anna Zlámaná a Táňa Zlámaná.

Do turnaje vypsaného na pět kol nevstoupily Říčany nejlépe, když si na úvod nedokázaly poradit s papírově silnější Světlou nad Sázavou, s níž prohrály 1:2 po dvou rychlých remízách na prvních dvou deskách a porážce Josefíny Králové na třetí, která po 52 tazích vzdala v prohrané koncovce Zuzaně Kocourkové.

Přesto v říčanském táboře panovala dílčí spokojenost. „První kolo bylo slušné, jen na první desce měla Simča Suchomelová zdravotní problémy, proto došlo na rychlou remis a Pepi hrála po dlouhé a únavné cestě, protože dorazila na rozdíl od ostatních až v den utkání,“ komentovala úvodní partie kapitánka Táňa Zlámaná, která zároveň pochválila pohostinnost pořádajícího oddílu a útulnost zázemí.

Naše družstvo nestačilo ani na pozdějšího vítěze M ČR – Interchess Frýdek-Místek. Celkovým vítězem extraligy se stalo družstvo Žiliny.

Nejlepší výsledek zaznamenala Anča Zlámaná a družstvo přivezlo bronzové medaile. Účast byla podpořena grantem města Říčany.

Chci poděkovat organizačnímu výboru, který tento dlouhý turnaj zvládá. Jmenovitě se jedná o Marii Jirouškovou, Zdeňka Hegera, Františka Havlíka a Jana Kolašína.

 

Ligové boje mládeže zahájeny

O víkendu 6. - 7.10. se rozeběhly mládežnické soutěže družstev.  A družstvo hraje nejvyšší soutěž – EXTRALIGU mládeže. B družstvo pak hraje 1. ligu, stejně tak jako družstvo C, které se probojovalo letos poprvé a to z domácího finále KP. 

A družstvo má za sebou čtyři kola. Výhra nad Kobylisy a remíza s Libercem nás zatím řadí na 4. místo v západní skupině. Ve skupině hraje osm družstev. První polovina postupuje do bojů o titul. Druhá polovina do boje o záchranu.

Velmi dobře vstoupilo do soutěže B družstvo, které je po třech kolech na 3. místě 1. ligy skupiny B. Nečekaně úspěšně vstoupilo i družstvo C do soutěže a je zatím na průběžném 6. místě. Skupina 1. ligy se hraje o 12 družstvech systémem každý s každým.

Naše ligové hráče bude možné vidět na domácí půdě v sobotu 8. 12., kdy přivítáme v 1. lize ŠK Dvorec a ŠK Řevnice. Zápasy se hrají v KC Labuť od 10.00 – 18.00 hod.

Družstvo tvoří šest hráčů, z toho jedna dívka a jeden mladší hráč.

Jaroslav Říha

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena